MOŽE LI SE POVIJEST PONOVITI Brotnjo sutra igra važnu utakmicu na isti datum kao i prije 24 godine

HNK Brotnjo Grdani Čitluk
HNK Brotnjo

Nogometaši HNK Brotnjo sutra na svom stadionu Bare igraju uzvratni susret doigravanja za ulazak u Prvu ligu Federacije gdje će ugostiti Travnik. U prvom susretu odigranom u srijedu na stadionu Pirota Travnik je slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će Čitlučanima potrebna biti veća pobjeda ili ova minimalna koja bi utakmicu odvela u raspucavanje jedanaesteraca.

Možemo reći da je ovo jedna od povijesnih utakmica čitlučkog kluba. Da stvar bude zanimljivija, utakmica se igra 15. lipnja, baš na datum osvajanja naslova prvaka BiH kluba s Bara.

HNK Brotnjo Čitluk

Upravo na ovaj datum 2000. godine Brotnjo je na svom stadionu ugostio Budućnost iz Banovića i odigrao susret bez pogodaka što mu je bilo dovoljno za najveći uspjeh u povijesti kluba s obzirom na to da je u Banovićima utakmica završila rezultatom 1:1. Tog dana krcat je bio stadion Bare i Brotnjo je imalo sjajnu podršku navijača. 

HNK Brotnjo Čitluk

Upravo je ta podrška potrebna Brotnju i sutra kako bi pokušali izboriti viši rang. Istina, termin i satnica utakmice koja se igra u 17:30 možda nisu najatraktivniji s obzirom na to da Hrvatska nogometna reprezentacija od 18 sati otvara Europsko prvenstvo protiv Španjolske, no on je određen još u lipnju prošle godine, budući da se u nedjelju slavi Kurban-bajram. To je stoga odgovor svim onim navijačima čije smo komentare primijetili na društvenim mrežama, a koji su ustvari bili pitanje zašto se susret igra u to vrijeme.

No, oni najvjerniji navijači koji bodre Brotnjo cijelu sezonu sigurno će biti na Barama, a nakon toga u nekom od čitlučkih kafića gdje će se tradicionalno pratiti Europsko prvenstvo.

"Naše Brotnjo sutra uživo na kultnim Barama igra samo još jednu utakmicu u ovoj sezoni i nema više naredne. Stoga svaki navijač kojem je klub Brotnjo na prvom mjestu neka dođe bodriti klub i kao davne 2000. godine u ovo isto vrijeme da se zajedno radujemo uspjehu.Vatrene ćemo zajedno bodriti u ostalim utakmicama Europskog prvenstva. Bit će ih još puno do finala", kazali su iz HNK Brotnjo za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.