MOGUĆ ODLAZAK U 'SERIE A' Talijanski klub zagrizao za Mateja Šakotu

Matej Šakota Slaven Belupo
NK Slaven Belupo

Nakon što je Mioč napustio klub bez odštete te su s posudbi kućama poslani Štefulj, Nongoh i Lumala, koprivnički prvoligaš proteklog je tjedna nešto i zaradio. Naime, prodajom Lepinjice u azerbajdžanski Sabah, ostvaren je prvi izlazni transfer, a iako se cifra po običaju čuva u tajnosti, pretpostavke govore da je bio težak oko 500 tisuća eura. Neće sav taj novac završiti u Miškininoj, jer dio svote pripada i samom igraču, koji je, podsjetimo, u Koprivnicu iz Rijeke došao besplatno. S obzirom na to, neke cake u ugovoru sigurno postoje, a pravu istinu znaju samo članovi Uprave i igrač.

Kako god bilo, Slaven će na Lepinjici zaraditi i dolazak 24-godišnjaka u Podravinu pokazao se dobrim potezom. Ne samo zbog financija, već i činjenice da je ovdje oživio karijeru. U dresu Farmaceuta odigrao je 23 službene utakmice, uz tri postignuta pogotka i jednu asistenciju. Osim toga, Lepinjica je uz Murića bio najplaćeniji Slavenov igrač pa će se i tu nešto uštedjeti, a kako čujemo, financijska situacija u klubu općenito nije loša i mirno se može ploviti kroz ovu, čak i iduću sezonu.

Međutim, mogla bi biti još bolja, jer doznajemo da se Lecce opet počeo raspitivati za Mateja Šakotu. Bolje rečeno, interes Talijana nikada nije ni pao, 19-godišnjaka prate već duže vrijeme, a s obzirom na to da se u ovoj sezoni puno od njega očekuje, Lecce bi ga želio uzeti prije nego mu cijena skoči. Trenutno je procijenjen na 750.000 eura, ranije su nudili oko milijun eura, a i sad se radi o istoj svoti. U Slavenu, pak, mogu odugovlačiti, nikamo im se ne žuri, baš kao ni Šakoti, koji odlično radi na pripremama, piše Podravski.hr.

Što se, pak, tiče eventualnih dolazaka, novosti nema, no zna se da Fran Karačić, koji je bio velika želja, ipak, neće doseliti u Koprivnicu. Odlučio se za Lokomotivu, jer želi ostati u Zagrebu. Također, u igri nije ni Brlek, jer su u klubu odlučili da će Lepinjicu zamijeniti Čanađija ili Crepulja. Obojica su i dalje u igri. U igri su i svi krilni igrači koje smo prije tjedan dana spomenuli (Grgić, Gržan, Fućak, Drožđek), no svi oni nadaju se inozemnim transferima pa im je Slaven trenutno u drugom planu. S takvim odnosom igrača prema HNL-u, pogotovo klubovima koji su u drugoj polovici platežne moći, u Slavenu se jednostavno moraju pomiriti, neovisno o tome što bi trener što ranije volio imati sve igrače na okupu.

Kako god bilo, izuzmemo li Lepinjicu, miran je tjedan iza koprivničkog prvoligaša, ali stvari se „polako kuhaju“ i barem tri do četiri igrača, rekli su nam u klubu, tek će doći u Koprivnicu.