VIDEO  Marko Pjaca se vratio u Dinamo

Pjaca
GNK Dinamo

Nakon osam godina Marko Pjaca opet je u Dinamu! Nije to naravno nikakvo iznenađenje, taj transfer odavno smo najavili, ali u danas je priča i definitivno riješena, dogovoreni su svi detalji ugovora i trener Sergej Jakirović je dobio trenutačno najveće pojačanje u dosadašnjem dijelu ljetnog mercata koji je zapravo tek počeo.

No Pjaca je već davno bio zakaparen, pisalo smo o onoj klauzuli od 1,5 milijuna eura koju je hrvatski reprezentativac imao u svom ugovoru. Tako se Dinamo iznimno ojačao na lijevom krilu, osim Pjace, tu je i albanski reprezentativac Arber Hoxha.

Sadržaj se učitava...

Hrvatski reprezentativac na Europskom prvenstvu nije dobio ni minute, ali velika je stvar što se vratio u nacionalnu vrstu nakon teških ozljeda u karijeri. Podsjetimo, još je 2016. otišao u Juventus za 22,5 milijuna eura iz redova iz Maksimira, a veći zamah karijere zaustavile su ozljede. Dva su mu puta pucali križni ligamenti koljena. U međuvremenu je odlazio na posudbe u Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli, sve dok se bez odštete nije vratio u HNL, odnosno potpisao za Rijeku. Odlične igre na u Rijeci vratile su ga u reprezentaciju, na kraju i u Dinamo.

S klubom s Rujevice imao je ugovor do ljeta 2026. godine, ali Dinamo je eto aktivirao njegovu otkupnu klauzulu od 1.5 milijuna eura. Prošle sezone za Rijeku je igrao jako dobro, odigrao je 31 utakmicu u dresu Nevere s Kvarnera, zabio je sedam golova uz pet asistencija.

Već prije neki dan Pjaca je obavio liječnički pregled, sve je dobro prošlo, tako da su ostali još neki kozmetički detalji oko ugovora i potpis koji je uslijedio u srijedu.