MARIO IVANKOVIĆ 'Najgluplje je kad netko kaže da smo mi odradili svoj posao u Europi'

Mario Maka Ivanković
Hercegovina.info

Nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje uzvratni susret play-offa Konferencijske lige u kojem će na svom stadionu pod Bijelim Brijegom ugostiti Vitoriju Guimaraes. Plemići su u prvoj utakmici poraženi s 3:0, pa je pred njima jako težak zadatak ukoliko žele ponovno igrati grupnu fazu ovog europskog natjecanja. Pred predstavnike medija uoči sutrašnje utakmice danas je izašao trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspoloženje je dobro. Spremamo se i dobro znamo što nas očekuje, a to je jedna teška i zahtjevna utakmica. Nakon lošeg izdanja u Portugalu nismo klonuli duhom. Pokušat ćemo  sutra na sve moguće načine doći do pozitivnog rezultata, pa i prolaza. Momci su svjesni koliko znači ova utakmica. Najgluplje je kad netko kaže da smo mi odradili svoj posao u Europi i da je ovo neki šlag na tortu. Ni prvu utakmicu nismo tako gledali, ali dogodilo se što se dogodilo. Znamo što nam nosi ova utakmica, najteži put Europi. Pokušat ćemo od prve minute nametnuti svoj ritam i biti na razini na kojoj nismo bili u Portugalu. Odmorili smo se, svježiji smo i spremni. Vježbali smo jučer i penale. Spremni smo na sve. Teško je, ali mi vjerujemo", kazao je.

Mario Maka Ivanković

Na tri igrača Ivanović ne može računati.

"Posavec je izvan stroja nakon što je zadobio udarac u Portugalu, Ćorluka također. Ozlijedio nam se i Ivančić. Ostali su zdravi i spremni". 

U svojoj povijesti Zrinjski je kreirao brojne epske preokrete poput onoga protiv AZ-a. Ivanković vjeruje da se nešto tako može dogoditi i sutra.

"Mi nemamo što izgubiti u toj utakmici. Svi vide da smo ispali. Idemo pobijediti, a ako se otvori idemo i proći".

U Portugalu njegova momčad nije bila na očekivanoj razini.

"Oni su tehnički dotjerani. Ukoliko uđete u utakmici protiv njih sa slabijom energijom, onda vam se dogodi što nam se dogodilo. Nismo bili ni na 50 posto svojih mogućnosti. Ukoliko sutra budemo maksimalni, možemo očekivati pozitivan rezultat", rekao je Ivanković.

Utakmica između Zrinjskog i Vitorije igra se sutra (četvrtak 29. kolovoza) s početkom u 20 sati na stadionu 'HŠK Zrinjski'.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.