VIDEO  Luka Modrić otvoreno 'Kad smo se spuštali prema Mostaru, već je srce počelo malo jače kucati, emocije su proradile...'

Luka Modrić
HŠK Zrinjski

Legenda svjetskog nogometa, Luka modrić, kapetan Hrvatske reprezentacije i Reala iz Madrida jučer je bio poseban gost u Mostaru, gdje je prije 20 godina odigrao sjajnu sezonu za Zrinjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za službene stranice HŠK Zrinjski, Modrić je dao i jedan kratak intervju u kojem se prisjetio vremena kada je kao 18-godišnjak igrao za Plemiće, te osvojio i trofej navijača Filip Šunjić Pipa.

Nakon 20 godina si na mjestu gdje si započeo seniorsku karijeru. Kakve se bude emocije u tebi?

Pa, lijepe. Već sam prije rekao ljudima koji su došli sa mnom, tati i ostalima, da kad smo se spuštali prema Mostaru, srce je počelo jače kucati, emocije su proradile. Lijepo je biti tu nakon 20 godina i sretan sam što sam našao priliku da mogu doći.

Po čemu ćeš pamtiti vrijeme provedeno u Zrinjskom?

Pamtim po dosta stvari. Stekao sam puno prijatelja, ali ako trebam nešto izdvojiti, to je ljubav navijača. To je ono zbog čega igramo nogomet i što nas najviše čini sretnim i ponosnim kada osjetimo tu ljubav navijača. I nakon tih 20 godina svaki dan osjećam ljubav iz Mostara i od Hercegovaca, i to je nešto što ti ostane zauvijek.

Prvi trofej koji si dobio je trofej navijača Zrinjskog Filip Šunjić Pipa, veliko priznanje za tebe kao mladog nogometaša...

Definitivno veliko priznanje. Prvo veće koje sam dobio i to samo potvrđuje ovo što sam rekao, da je to najviše ostalo u sjećanju. Trofeji ostaju negdje, ali to je prolazno, a ljubav koju ti ljudi iskazuju znak je da si nešto dobro napravio. Iako sam bio samo godinu dana tu, mislim da su navijači cijenili što sam uvijek davao sve od sebe za klub i ekipu, i mislim da otuda dolazi privrženost i ljubav prema meni.

Tvoj nogometni put bio je dosta trnovit. Krenuo si od Zrinjskog, a stigao do Reala Madrida i titule najboljeg nogometaša svijeta. Možda je to misao vodilja za mlade nogometaše da krenu istim putem?

Definitivno. Vrijeme provedeno u Zrinjskom i drugim ekipama na posudbi dok nisam otišao vani mi je puno pomoglo. Svako ima svoj put, moj je bio takav. Došao sam u ligu koja je bila dosta čvrsta i gruba, i to mi je kao 18-godišnjaku puno pomoglo da se mogu nositi sa seniorskim nogometom i duelima. Zato uvijek naglašavam koliko mi je ta godina u Zrinjskom pomogla. Ponavljam, u mlađim godinama je najbitnije da se igra jer samo kroz igru možeš napredovati. Zrinjski mi se dobro poklopio, igrao sam dosta, nije bilo malo igraš, malo ne igraš, pa se puno teže razvijati. Meni je išlo kako treba.

Zrinjski je napredovao posljednjih 20 godina: 8 naslova prvaka, 3 kupa BiH. Kako danas gledaš na Zrinjski i jesi li imao priliku pratiti preokret protiv Alkmaara s 0:3 na 4:3?

Jesam. Baš sam Lakiju rekao da sam ih ja pojačao kad sam otišao, jer su počeli osvajati titule kad sam ja napustio klub. (Smijeh) Pratim stvarno rezultate i taj preokret protiv AZ-a je stvarno nešto nevjerojatno. Atmosfera na stadionu i utakmica je bila fenomenalna. Zrinjski je napredovao puno, i titule i nastupi u Europi to potvrđuju.

Nadam se da će biti prilike da uskoro budem na jednoj utakmici Zrinjskog. Klubu želim sve najbolje i neka samo ovako nastavi.