LJEPOTICA KOLA Hrabro Posušje prekinulo pobjednički niz FK Sarajeva pogotkom u 97. minuti

Sarajevo Posušje
FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva i Posušja odigrali su uzbudljivu utakmicu 6. kola WWin lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase", koja je završila rezultatom 2:2. Iako je Sarajevo u završnici imalo prednost, Posušje se vratilo debelo u sudačkoj nadoknadi i izborilo vrijedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je bolje otvorilo susret i već u 19. minuti povelo. Mirza Mustafić je prošao po desnoj strani i poslao odličan centaršut, a Giorgi Guliashvili je nečuvan na ivici peterca glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Poslije vodećeg pogotka, Sarajevo je nastavilo dominirati terenom, dok je Posušje bilo primorano braniti se, uz rijetke izlete prema golu domaćina.

Prvo poluvrijeme obilježile su i dvije ozbiljne situacije pred golom Sarajeva. U 32. minuti Kamenar je bio u prodoru, ali je golman Sarajeva, Emil Rockov, na vrijeme reagirao i spriječio opasnost. Posušje je imalo još jednu priliku pred kraj prvog dijela, ali se obrana Sarajeva uspjela obraniti.

Drugo poluvrijeme donijelo je promjenu u igri gostiju. Posušje je postalo ofanzivnije, tražeći izjednačenje, a nagrada za trud stigla je u 79. minuti. Rezerva Čuljak je ubacio loptu u kazneni prostor, a obrana Sarajeva loše je reagirala. Na pravom mjestu našao se Ivan Marić, koji je iskoristio zbunjenost domaćih i poslao loptu u mrežu za 1:1.

Sarajevo je brzo reagiralo na primljeni gol i u 93. minuti ponovno povelo. Đuričković je nakon centaršuta skočio i loptu prebacio do novopridošlog Pavičića, koji je iz blizine zabio za 2:1, čime se činilo da će Bordo tim upisati petu pobjedu zaredom.

Ipak, u posljednjim trenucima utakmice, Posušje je priredilo šok za domaće navijače. U 97. minuti, nakon centaršuta s lijeve strane, Branko Vrgoč je glavom svladao Rockova i izjednačio na 2:2. Time je Posušje osiguralo bod, a Sarajevo ostalo bez pobjede u dramatičnoj završnici.

Na kraju je i mladi Nihad Čelik dobio crveni karton u 99. minuti.

Sarajevo je s ovim rezultatom zadržalo vodeću poziciju na tablici, ali će svakako žaliti za propuštenom prilikom da nastavi savršen niz pobjeda. S druge strane, Posušje je pokazalo karakter i zadržalo se u vrhu tablice zahvaljujući odličnoj završnici.

Sarajevo - Posušje 2:2 (Guliashvili 19', Pavičić 90+3' - Marić 79', Vrgoč 90+7')

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.