LEKO O PREGOVORIMA S VELEŽOM 'Došli su na sastanak i rekli da ne žele mene, da sam podržao koncert...'

Jerko Leko

Jerko Leko, bivši nogometaš Dinama i reprezentacije Hrvatske gostovao je u studiju Net.hr-a, a između ostalog govorio je o pregovorima s Veležom te zašto nije postao trener prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Specifična situacija. Zvali su me na pregovore i naravno rekao sam im da imam Lokomotivu kao prvu opciju, dobro znano ime, ne gledajući taj politički dio, jel'... manje - više smo sve uvjete dogovorili, nego jednostavno kad se sve trebalo završiti i zgotoviti, oni su jednostavno, predsjednik je predložio zapravo i rekao da se dogovorio sa mnom manje - više sve. I onda je krenulo navijači i pritisak određenih članova uprave kluba, da to nije možda dobar odabir. I onda su pronašli, ne znam ni ja što, članak neki dolje iz Hercegovine iz novina, da sam podržao koncert za Herceg Bosnu. Niti neka moja izjava niti išta, nego eto jednostavno da sam dao podršku koncertu uz Joea Šimunića, uz Ivana Krstanovića i tako neke", kazao je Leko te odgovorio dalje na pitanje je li to istina:

"Gledajte, to je bilo 2013., da sam nešto i rekao, pa postojala bi izjava. Rekao sam im ako mi predlože i pokažu neku moju spornu izjavu, jer znam jako dobro da se nikad nisam bavio s tim da ja sad javno podržavam nešto. Rekao sam i njemu - ja znam od kud sam i što sam, ali nikad nisam omalovažavao neke druge kulture ili neke druge klubove i sredine. Sportaš sam, mogu kad tad završiti bilo gdje i za takvo što nema ni potrebe. Nisu na kraju našli moju izjavu, nego jednostavno eto, na kraju se nije smirilo. Navijači su tu još potencirali da me ne žele", tvrdi Jerko Leko i nastavlja monolog:

"Njih 20-30 došlo je na sastanak i reklo kako stoje stvari, da ne žele mene, pa se to još više i potenciralo, pa su tu navijači Zrinjskog bili koji su njih provocirali. Otišlo je u krivom smjeru i jednostavno sam ja onda rekao, čekajući rasplet, da budem korektan prema ljudima tu u Jarunu, da mi ne treba ulaziti u takvu sredinu i jednostavno sam odustao od te priče. Neću ja siliti nešto u čemu se oni ne osjećaju sami ugodno. Zahvalio sam im se i to je gotova priča. Sportske ambicije nisu se spojile s onim drugima".

Podsjetimo, Jerko Leko je dobio poziv Veleža, bio prva i jedina opcija za preuzimanje trenerske funkcije u tom klubu, ali su protiv toga bili njihovi navijači. I tu je krenuo veliki pritisak na upravu kluba, koja je na kraju popustila. Čelnici Veleža poručili su Leki da se strpi dan-dva, ali hrvatski trener je sam odustao od te funkcije, te se trenerski nastavlja razvijati u Jarunu i Prvoj NL, piše Net.hr.