KRAJ KARIJERE Iniesta odlazi u mirovinu

FC Barcelona, Hajduk, Split, nogomet, najljepši pogotci, Andres Iniesta, FC Barcelona, Liga prvaka, Guardiola, FC Barcelona

Legendarni španjolski nogometaš i dugogodišnji član Barcelone Andres Iniesta (40) putem društvenih mreža objavio je kraj karijere, pa je na Instagramu objavio video u kojem tvrdi da će 8. listopada konačno reći zbogom profesionalnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum oproštaja (8. listopada) poklapa se s brojem koji ga prati gotovo cijeli život i brojem koji ga je učinio nogometnom ikonom. Ovaj broj nosio je i tijekom svoje posljednje nogometne sezone u klubu Emirates iz UAE, gdje stvari nisu išle po planu. Vjeruje se da će Iniesta novu karijeru imati u trenerskim vodama, a nikada nije bježao od činjenice da bi volio da se njegova karijera vrati u Kataloniju, prenosi Hina.

Sadržaj se učitava...

Očito bih se želio vratiti u Barcu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako da kažem sada, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo, kazao je Iniesta prije nekoliko tjedana.

Strijelac pogotka u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010., koji je donio prvu i zasad jedinu titulu svjetskog prvaka Španjolskoj, trenutačno se nalazi u Dubaiju sa svojom obitelji, gdje trenira nakon završetka angažmana u Emiratesu, klubu za koji igrao jednu sezonu.

Iniesta je igračku karijeru započeo u Albaceteu, a potom je od 1996. do 2018. igrao za Barcelonu. S katalonskim klubom osvojio je čak 29 trofeja. Uslijedila je selidba u Japan, igrao je za Kobe od 2018. do 2023. godine, a prošle sezone bio je član spomenutog kluba Emirates.

Za španjolsku reprezentaciju od 2006. do 2018. odigrao je 131 utakmicu i zabio 13 golova. Uz naslov na Svjetskom prvenstvu 2010., osvojio je s Furijom i dva europska prvenstva, 2008. i 2012. godine, a 2012. bio je i najbolji igrač turnira. Ima ukupno 22 nacionalna naslova s Barcom i tri s japanskim klubom Vissel Kobe, a s Barcelonom ima i četiri Lige prvaka.