Konjičani zadovoljni idu kući, Velež upisao još jednu blijedu partiju. VAR poništio penal u zadnjim sekundama

Velež Igman
SportSport

Razočarao je Velež večeras svoje navijače na stadionu Rođeni. Domaćin je bio veliki favorit protiv Igmana, a na kraju gosti nose bod, svoj prvi u sezoni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež nešto aktivnije ulazi u meč. Međutim, nije ovaj susret donio previše lijep nogomet i tek smo u 20. minuti vidjeli prvu pravu šansu.

Mlinarić je dobro ubacio u kazneni prostor. Milak je sam na sedam metara od gola, ali ne pogađa praznu mrežu, piše Sportsport.

Skroman meč viđen je i nakon ove šanse, da bi u 33. minuti jedna od rijetkih šansi bila pretvorena u pogodak. Milak probija po lijevoj strani, ubacuje u kazneni prostor gdje se najbolje snalazi Mlinarić i donosi Veležu vodstvo od 1:0.

Ipak, domaći na odmor nisu otišli vodstvom. U posljednjim sekundama prvog dijela Kenan Hebibović pronalazi Bakira Nurkovića, a mladi nogometaš Igmana zabija za rezultat poluvremena od 1:1.

Velež očekivano u nastavku kreće ofenzivnije i po pobjedu. Međutim, ofenzivni dio ekipe je u dobrom dijelu meča potpuno zakazao i kreiranje šansi je ozbiljan problem za Rođene.

Tek u 69. minuti Rođeni stvaraju veću šansu. Lauš je u dobroj poziciji, šutira jako loše.

Nije domaći tim imao prave ideje kako napasti gol Igmana, pa je Šikalo u 89. minuti s distance morao probati, Ćeman mu sjajno brani.

Potom je izblokiran i Lauš, Šikalo se spetljao na šest metara od gola u dobroj poziciji i na kraju je ostalo konačnih 1:1.

U jednom trenutku sudac Petrović je u posljednjim sekundama svirao penal za Velež, ali je pogriješio i VAR je ispravio njegovu grešku.