KAZNE UEFA-e NA EURU Najveću dobila Hrvatska, a slijede ju Albanija i Srbija

Hrvatska Albanija
REUTERS

Nogometne asocijacije zemalja koje sudjeluju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu kažnjene su s više od 1,2 milijuna eura od strane organizatora UEFA-e tijekom grupne faze natjecanja.

Kazne u ukupnom iznosu od 1.293.645 eura (1.097.328 funti; 1.635.123 dolara) odnose se na ponašanje navijača nacionalnih reprezentacija tijekom utakmica. Domaćin Njemačka kažnjena je dva puta zbog propusta u "zaštiti igrališta", u slučajevima kada su navijači ušli na teren tijekom utakmica Portugala protiv Turske i Gruzije u grupnoj fazi.

Osam momčadi - Mađarska, Švicarska, Hrvatska, Albanija, Poljska, Srbija, Rumunjska i Belgija - primile su kazne zbog ponašanja njihovih navijača tijekom sva tri njihova meča u grupnoj fazi.

21 od 24 sudionice su barem jednom kažnjene tijekom grupne faze, s jedinim izuzecima Francuske, Španjolske i Slovačke koje nisu kažnjene od strane Europske nogometne federacije.

Najveću kaznu dobio je Hrvatski nogometni savez (HNS) koji će morati platiti 220,875 eura. Na drugom mjestu po visini kazne nalazi se Albanija koja je kažnjena s 171,375 eura, dok je "bronca" pripala Srbiji koja će zbog ponašanja svojih navijača platiti 166,625 eura.

Kazne UEFA-e za reprezentacije Euro 2024

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.