VIDEO  JESTE IH SVI ZABORAVILI? Legendarni španjolski klub golovima u 108. i 121. minuti se vratio u drugu ligu

Malaga proslava

Kultni španjolski klub Malaga uspio je u subotu navečer izboriti povratak u drugu ligu Španije, popularnu Segundu, nakon dramatičnog finiša susreta protiv Gimnastica.

Malaga je gostovala Gimnasticu u finalu doigravanja, nakon što je u prvom meču slavila rezultatom 2:1, a u sinoćnjem revanšu gledatelji su mogli vidjeti pravi spektakl.

Gimnastic je s igračem manje poveo s 1:0 u 72. minuti i izborio produžetke, u kojim je uslijedio novi šok za brojčano nadmoćnu Malagu, pošto je Santamaria u 93. minuti povisio na 2:0.

Bio je to rezultat kojim bi Gimnastic izborio promociju, ali igranje s igračem manje od 63. minute došlo je na naplatu i Malaga u 108. i 121. minuti preko Dionija i Cordera stiže do 2:2.

Uslijedilo je ludo slavlje navijača Malage, a nevjerojatne scene zabilježene su u zračnoj luci u ovom gradu, gdje je tisuće navijača do zore ludovalo čekajući da na pistu sleti zrakoplov s nogometašima Malage, njihovog voljenog kluba.

To se dogodilo jutros u 05:30 sati, a onda je euforija dosegla vrhunac i nogometaši su dočekani kao heroji.

Svi ljubitelji nogometa sigurno se sjećaju sjajnih igara Malage u španjolskoj La ligi, ali i Ligi prvaka, koju su igrali prije samo 11 godina, a tadašnju ekipu činila su imena poput Javiera Saviole, Roque Santa Cruza, Martina Demichelisa, Ica i Julija Baptiste.

S klupe je tada Malagu vodio Manuel Pellegrini, ali poslije je uslijedio veliki pad ovog tima koji je završio u trećem rangu španjolskog nogometa.

Klub je doživio i financijski kolaps 2018. godine i praktično se raspao kada je prije dvije sezone Malaga ispala u treću ligu, a sada se vratila u drugu.