JAKIROVIĆ ZADOVOLJAN RASPOREDOM Od prve četiri utakmice, 'Modri' tri igraju u gostima

GNK Dinamo

Dinamo je doznao raspored utakmica u novom formatu Lige prvaka. Podsjetimo, u novom formatu svaka ekipa igrat će četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, ali sve s različitim protivnicima. Liga prvaka povećana je na 36 klubova, a za razliku od dosad, svi se natječu u istoj ligi. Evo kako izgleda Dinamov raspored:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov raspored

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala, piše Index.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Jakirović zadovoljan ždrijebom

"Zadovoljan sam ždrijebom jer je ovo Liga prvaka. Kad Cristiano Ronaldo kaže da se naježi kad čuje himnu, to znači da je to vrh natjecanje. Ne mogu reći da sam nekog lakšeg želio jer su to sve vrhunske ekipe.

Sa svima ćemo se potući, da vidim gdje smo na tom nivou, a ima i ekipa s kojima smatram da možemo igrati i da će biti 50-50. Pa da vidimo koliko bodova možemo uzeti", rekao je trener Dinama nakon ždrijeba.

"Novi format je zanimljiv. Četiri utakmice vani, četiri doma, sigurno je da će nam trebati malo vremena da se naviknemo na novi format. Mi nemamo što kalkulirati. Sigurno je da smo prezimili u Europi, eto, Božić je u Europi.

Trebamo uživati, a fokus je samo na prvenstvu. Moramo obraniti naslov jer postoji mogućnost da sljedeće sezone direktno igramo Ligu prvaka. Vjerujem u svoju momčad i vjerujem da ćemo i jakima otežati malo posao", rekao je Jakirović.