IZNENADNI TRANSFER Dinamov talentirani 16-godišnjak otišao u Atalantu

Vinko Kolaković

Napadač Vinko Kolaković (16) napustio je Dinamo i prešao u Atalantu, objavili su TuttoMercatoWEB, insajder Alfredo Pedulla i Mondo Primavera. Na Transfermarktu, najpoznatijoj stranici s nogometnim podacima, također stoji da je Kolaković postao član U-17 momčadi kluba iz Bergama. Nije otišao na posudbu, već je postao igrač Atalante, ali više detalja o poslu nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Hrvatskog nogometnog saveza, Kolaković je prošle sezone u mlađim uzrastima Dinama zabio 25 pogodaka u 26 utakmica. Dosad nije debitirao za prvu momčad zagrebačkog kluba, prenosi Index.

"Vinko Kolaković smatra se jednim od najzanimljivijih mladih hrvatskih nogometaša"

Mondo Primavera ovako ga je opisala: "Vinko Kolaković smatra se jednim od najzanimljivijih mladih hrvatskih nogometaša. Rođen 2008. godine, otpočetka je pokazao nogometne vještine i privukao pažnju skauta Dinama, jednog od glavnih centara hrvatskih talenata. Odrastao je u Dinamovu omladinskom pogonu. Pokazao je talent za postizanje golova, kao i taktičku zrelost unatoč svojoj mladosti.

Svestrani je napadač sposoban igrati u sredini i na krilima. Ima dobru tehniku i viziju te je brz. Osobine mu omogućavaju učinkovitost u završnici i asistiranju. Sposobnost driblinga i smirenost pred golom čine ga vrijednim igračem svake mlade momčadi."

Kolaković će isprva biti član mlade momčadi Atalante. Podsjetimo, taj talijanski klub je aktualni osvajač Europa lige, koji će u sezoni 2024./2025. igrati u Ligi prvaka. U Atalanti godinama igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.