IVANKOVIĆ UOČI HERCEGOVAČKOG DERBIJA 'U Mostar dolaze s posebnom energijom, ovo je krucijalna utakmica za nas'

Mario Ivanković
Zrinjski

Nakon što su se oprostili od Europe, nogometaši HŠK Zrinjski okreću se domaćem prvenstvu. Tako će u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Plemići ugostiti Posušje koje igra sjajno od samog početka prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi nam jedno zahuktalo i kvalitetno Posušje koje na početku prvenstva igra dosta kvalitetno. Skupili su dosta bodova. Kvalitetna ekipa, koja je imala minimalne promjene i koja ima kvalitetan roster. U Mostar uvijek dođu s posebnom energijom. Očekujemo tešku utakmicu. Završili smo svoj put u Europi i odigrali samo jednu utakmicu u prvenstvu. Svjesni smo da nam ova utakmica puno znači i tako ćemo uči u nju. Sve osim pobjede nas ne zanima", rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković na današnjoj konferenciji za medije.

Europa je zaboravljena, treba sve snage usmjeriti ka domaćem prvenstvu.

"Slovan se plasirao u Ligu prvaka, pa je izgubio kući 0:5 od Žiline. Velika je stvar kada se prebaciš s europskih utakmica na prvenstvo. No, to je naša realnost. Od ove utakmice, pa sve do kraja prvenstva moramo se boriti kako bi došli do svog cilja, a to je da preko naslova prvaka dođemo do lakšeg ulaska u Europu. Ovo je krucijalna utakmica u ovoj polusezoni, kako bi uhvatili zalet."

Ivanković očekuje da će njegova momčad biti još snažnija nakon reprezentativne stanke.

"Nećemo imati dva bitna igrača, Ćorluku i Ivančića. Moramo ovu utakmicu izvući bez njih, a onda se nadamo da će nakon stanke i oni ozdraviti. Uz njih stigao nam je Jurilj, Stefano je s nama desetak dana, a vratit će se i Rušević. To će biti jedan drugi roster.

Posušje izuzetno cijeni, no smatra kako će se sve pitati Zrinjski.

"Kvalitetni su u svim linijama. U ofenzivnom dijelu su puno opasniji. Jednako tako imaju neke svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Mislim da smo mi važni, da uđemo sa što boljom energijom i da u srednjem redu uđemo što bolje u nedostatku Ivančića, ali i da budemo što okomitiji prema naprijed", kazao je Ivanković.

Utakmica između HŠK Zrinjski i HŠK Posušje igra se sutra (utorak 3. rujna) s početkom u 21 sat na stadionu 'HŠK Zrinjski' pod Bijelim Brijegom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.