IRFAN BUZ JOŠ NEMA PAPIRE Velež bez novog trenera na gostovanju kod Slobode

FK Velež
FK Velež

FK Velež će na gostovanje kod Slobode ipak ići bez novog trenera. Irfan Buz nije dobio sve potrebne dokumente kako bi vodio ekipu, pa će na klupi sjediti Samir Merzić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merzić je posljednji put vodio ekipu, a s turskim trenerom dolazi i njegov stručni stožer, pa će biti zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s ostatkom prethodnog stručnog stožera.

"Reprezentativnu pauzu iskoristili smo na najbolji mogući način, uspjeli smo osvježiti ekipu, ali i vrijedno radili kako bismo se pripremili za sve što nas očekuje u nastavku prvenstva. U Tuzli nas čeka jako teška utakmica, Sloboda nije nimalo naivan protivnik i morat ćemo biti vrlo koncentrirani i spremni odgovoriti na sve zadatke. Borbenom i kvalitetnom igrom pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat u Tuzli", izjavio je u najavi utakmice pomoćni trener Rođenih, Samir Merzić.

Fudbalski klub Velež jučer je imenovao i novog trenera. Riječ je o turskom stručnjaku Irfanu Buzu, koji zbog administrativnih razloga neće moći debitirati na klupi Veleža na ovom gostovanju.

"Ova utakmica će novom treneru Buzu svakako poslužiti da što bolje upozna naš tim i stvori jasniju sliku o kvaliteti ekipe", najavili su iz FK Velež.

Duel Slobode i Veleža igra se sutra od 16 sati.