INCIDENT NAKON UTAKMICE Robijaši dočekali mađarske navijače, oglasila se policija

tučnjava navijača
sportbc.ba

Bosna i Hercegovina poražena je od Mađarske, a nakon meča u Zenici dogodile su se nemile scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše portal SPORT BC, tučnjava mađarskih navijača s Robijašima (navijačima Čelika) dogodila se na zeničkom Bulevaru nakon utakmice BiH - Mađarska.

Spomenuti portal ističe kako je grupa od pedesetak navijača iz mađarskog grada Pecsi krenula prema hostelu gdje su smještani, kada ih je dočekala grupa Robijaša nakon čega je došlo do tučnjave.

Pravovremenom reakcijom policije, eskalacija sukoba je spriječena, ali je nekoliko navijača Mađarske zatražilo medicinsku pomoć, objavio je Sport BC.

Policija: Nije bilo ni privođenja ni ozlijeđenih osoba

Međutim, policija je objavila kako nije bilo privedenih, a ni ozlijeđenih osoba.

''Policijska stanica Centar u Zenici, sinoć oko 23.25 sati, nakon nogometne utakmice između Bosne i Hercegovine i Mađarske, zaprimila je prijavu o narušavaju javnog reda i mira od strane navijača u ulici Talića brdo i Bulevar, ali policija na licu mjesta nije pronašla osobe koje su eventualno narušavale javni red i mir'', izjavio je za Fenu glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Samir Valentić.

Samim time nije bilo ni privođenja, ali prema informacijama iz MUP-a ZDŽ, ni ozlijeđenih.

''Policija je zaprimila prijavu te s obzirom na to da su policijski timovi već bili raspoređeni po gradu, brzo su došli na lice mjesta, ali nisu zatekli osobe koje su eventualno narušavale javni red i mir. Provjerama u Službi Hitne pomoći Zenica, ustanovljeno je da nije bilo evidentirano i da je netko tražio pomoć zbog ozljeda'', kazao je Valentić.