VIDEO  HIT PRVENSTVA Radnik u utakmici sa sedam golova pobijedio Velež

FK Radnik
Screenshot

Nogometaši Radnika pobijedili su Velež rezultatom 4:3 u sklopu 4. kola Wwin lige, čime su nastavili sa sjajnim igrama na početku sezone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj se učitava...

U utakmici punoj preokreta, Bijeljinci su došli do sedmog boda iz tri odigrana susreta, dok je Velež ostao na tri boda iz isto toliko susreta, prenosi Klix.ba.

Domaćini su poveli rano golom Pantelića u 4. minuti, no Rođeni su brzo uspostavili ravnotežu na terenu te golovima Lauša u 12. i Halilovića u 17. minuti preokrenuli rezultat na 2:1.

Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena kada je, nakon gužve pred golom Rođenih, Mehanović iz okreta postigao krasan pogodak iz voleja za 2:2.

Odmah na početku drugog poluvremena dosuđen je penal za Radnik. Nakon konzultacija sa VAR sobom, glavni sudac večerašnje utakmice Dragan Todić dosudio je najstrožu kaznu, a s bijele točke pogodio je Krajišnik za 3:2.

Radnik je bio nadomak pobjede u 69. minuti. Nakon centaršuta s desne strane, stoper domaćih Andrija Janjić bio je najviši u skoku i pogodio je za 4:2.

Velež je do kraja bacio sve karte u napad, ali su uspjeli samo ublažiti poraz preko Haskića u 81. minuti za konačnih 4:3.

Radnik će u sljedećem kolu gostovati Sarajevu, dok je Velež domaćin Igmanu.

Rezultat i strijelci:

Radnik - Velež 4:3 (Pantelić 4', Mehanović 45', Krajišnik 55' pen., Janjić 69' / Lauš 12', Halilović 17', Haskić 81')

Standings provided by Sofascore