HAJDUK SLAVIO NA MAKSIMIRU Livajin gol donio pobjedu u derbiju

HNK Hajduk Split Livaja
HNK Hajduk Split

Dinamo i Hajduk susreli su se u derbiju 6. kola SuperSport HNL-a, a Splićani, predvođeni Gennarom Gattusom, slavili su rezultatom 0:1 na Maksimiru. Ovo je najveći derbi hrvatskog sporta. Dinamo je ušao u utakmicu kao vodeća momčad lige, dok je Hajduk bio trećeplasiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Hajduka je bio buran tjedan, u kojem su klupska zbivanja bila u fokusu više nego sama utakmica. Iako je Dinamo, prema svim parametrima na terenu i oko njega, bio veliki favorit, derbi je uvijek posebna utakmica.

Očekivali su se prilike, akcije i ofenziva s obje strane, no prvo poluvrijeme nije ispunilo ta očekivanja. Bilo je prilično dosadno, s obje momčadi koje su se borile s velikim pritiskom. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0, piše N1.

Drugo poluvrijeme bilo je dinamičnije, Dinamo je napao domaćinski, ali su Splićani uspješno odbijali njihove napade. Nakon što je Kulenović promašio veliku priliku udarcem glavom nakon kornera, uslijedio je gol Hajduka u 70. minuti. Marko Livaja postigao je pogodak nakon sjajnog dubinskog dodavanja Prpića.

Do kraja utakmice, Dinamo je izvršio opsadu gola Hajduka, no rezervist Rog promašio je nekoliko velikih prilika. Utakmica je bila prekinuta na desetak minuta zbog bakljade s obje strane, ali ni uz 13 minuta sudačke nadoknade Dinamo nije uspio izjednačiti.

Hajduk je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto na ljestvici HNL-a s 14 bodova, dok je Dinamo drugi s bodom manje.

Standings provided by Sofascore