GRČKI MEDIJI Olympiacos želi Brunu Petkovića, a on želi veliku plaću

Bruno Petković
Pixsell

Bruno Petković (29) je tema brojnih špekulacija o transferima proteklih dana. Napadač Dinama i hrvatski reprezentativac ima klauzulu u ugovoru s aktualnim prvacima Hrvatske po kojoj može napustiti Modre ako netko do 15. srpnja ponudi 2.5 milijuna eura. Trener Sergej Jakirović je jučer na press konferenciji izjavio da ne zna što će biti s Petkovićem, a Dinamu je propalo dovođenje Diona Drene Belje upravo zato što je neizvjesno hoće li reprezentativni napadač napustiti klub.

Nakon što se posljednje spominjao interes Fiorentine i Bologne, u grčkim medijima se pojavila priča o neočekivanom interesentu za dovođenje Petkovića. Naime, grčka Gazzetta piše da ga u svoje redove dovesti grčki velikan Olympiakos. Klub iza Atene je prošlu sezonu završio na trećem mjestu grčke lige, prenosi Index.hr.

Petković bi tražio veliku plaću

Navode da odštetna klauzula ne bi treba biti problem, ali da bi Petković sigurno tražio plaću od preko dva milijuna eura budući da u Dinamu sada zarađuje 1.2 milijuna eura po sezoni. Petković ima važeći ugovor s Dinamom do ljeta sljedeće godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.

Očito je da će napadač ili produžiti ugovor s Dinamom ili otići ovog ljeta jer za klub nema smisla da ga na kraju sljedeće sezone izgubi besplatno. Petković je prošle sezone upisao 43 nastupa za Dinamo u kojima je zabio 18 golova i upisao devet asistencija, a posebno je impresivan bio u Konferencijskoj ligi gdje je u sedam utakmica zabio sedam golova. Za Hrvatsku je nastupio na dvije utakmice na Euru, a ukupno do sada ima 40 nastupa i 11 pogodaka.