GENERALKA ZA EUROPSKO PRETKOLO Hajduk će u četvrtak odigrati prijateljski susret sa Širokim Brijegom, nastupa i Perišić

hajduk Široki
HNK Hajduk

Približava se ovosezonska Hajdukova premijera u Europi, ostalo je više manje od tjedna do prvog susreta drugog pretkola Konferencijske lige koji Bijeli igraju s HB Torshavnom na Poljudu 25. srpnja s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad s Ovčjih Otoka ne bi trebala biti previsoka prepreka za Hajduk, no svakako će je trener Gennaro Gattuso sa svojim stožerom ozbiljno shvatiti budući da igra protiv talijanskog kolege Adolfa Sormanija što izaziva određeni respekt bez obzira što mu sunarodnjak vodi momčad koja je na Transfermarktu vrijedna tek nešto više od dva milijuna eura.

Hajduk je na ovim pripremama već igrao sa klubovima iz Hercegovine, protiv Veleža je na Gatussovom debiju pobijedio sa 3:0, a protiv Posušja je rezultat bio 1:0 za Bile.

Sigurno je Gattuso upoznat s najvećom europskom pljuskom Bijelih u povijesti, ispadanja od Gzire United koju je tada vodio također Talijan – Sicilijanac Giovanni Tedesco. Uz mrvicu sreće nadmudrio je Sinišu Oreščanina, a Hajduk za te susrete uopće nije bio prijavio najboljeg igrača Miju Caktaša misleći 'lako ćemo'.

No, to je povijest, sada je Hajduk daleko moćniji, a utakmice s 'lučkim radnicima' zapravo bi trebale biti samo produžetak priprema za početak domaćeg prvenstva koje otvara 4. kolovoza protiv Slaven Belupa koji vodi nekadašnji stoper, a po potrebi i napadač Bijelih Ivan Radeljić.

Morao bi to biti nastavak priprema za ono što Splićane čeka dalje na putu u Konferencijskoj ligi, a testove s jakim europskim suparnicima, Šahtarom (1-1) i Fenerom (1-0) već su uspješno obavili, piše Germanijak.

Ostao je još jedan test, pripremna trening utakmica ovog četvrtka na pomoćnom terenu Poljuda sa Širokim Brijegom, koji trenira Toni Karačić. U Širokom je i Zvonimir Kožulj, 'zolja iz Bijelog Polja' koji je nekada igrao za Hajduk, a Hercegovci su u 'ofenzivi', jer su ovog ponedjeljka doveli još dva igrača koji su bili vezani za Poljud – stopera Stipu Vučura i krilnog napadača Domagoja Jelavića.