FK SARAJEVO 'Ovo je sramotno, razočarani smo'

FK Velež, FK Sarajevo, FK Sarajevo
Facebook

MUP Zapadnohercegovačke županije zabranio je dolazak navijačima FK Sarajevo, odnosno navijačkoj skupini 'Horde Zla' u Široki Brijeg na utakmicu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se igra ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve je najprije reagiralo Udruženje navijača FK Sarajevo Horde Zla, ali i sam FK Sarajevo. Odluku su nazvali sramotnom.

"FK Sarajevo iznenađen je i razočaran odlukom da se ne dozvoli dolazak naših navijača na utakmicu protiv Širokog Brijega.

Sramotno je da nadležne institucije javno objavljuju kako ne mogu garantirati sigurnost bilo kome, u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine. Ovim putem pozivamo da se odluka o zabrani dolaska navijača još jednom preispita, kao i da se sve nadležne institucije u BiH uključe u rješavanje ove i sličnih situacija, jer ne možemo kao normalnu prihvatiti činjenicu da se u 2024. godini praktično ukida sloboda kretanja.

Nogomet se igra zbog navijača kojima se mora osigurati mogućnost da bodre svoje klubove na svim stadionima u Bosni i Hercegovini", naveli su u priopćenju Koševa. 

Podsjetimo, MUP Hercegovačko-neretvanske županije također je zabranio dolazak navijačima HŠK Zrinjski, Ultrasima, dolazak na derbi protiv Veleža koji se igra u subotu u Vrapčićima.