DISCIPLINSKA KOMISIJA NS BiH Husref Musemić žestoko kažnjen, izbačen je iz nogometa na šest mjeseci

Husref Musemić izbačen iz nogometa na šest mjeseci
Hercegovina.info

Husref Musemić izbačenm je iz nogometa na pola godine i novčano kažnjen zbog nesportskog ponašanja i vrijeđanja službenih osoba na utakmici između Zrinjskog i Igmana koja je odigrana sinoć u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 22.10.2024 godine, razmatrala je prijavu Komisije za natjecanje NS/FS BiH i službenih osoba utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u tijeku i nakon završetka prvenstvene utakmice 10. kola WWIN lige BiH, HŠK Zrinjski-FK Igman.

Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice", navodi se.

Podsjetimo, Musemić je nezadovoljan isključenjem Almira Bekića najprije psovao suca Marka Pejića i sam zaradio iskučenje, a onda je u poluvremenu žestoko izvrijeđao kontrolora suđenja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.