DERBI ZAČELJA PRIPAO GOŠK-u Gabeljani pobjedom 2:0 zakucali Slobodu za dno tablice

GOŠK Sloboda

GOŠK iz Gabele napokon je upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni Wwin lige Bosne i Hercegovine, savladavši Slobodu s rezultatom 2:0 u utakmici desetog kola. Ova pobjeda označila je bijeg ekipe iz Gabele s posljednjeg mjesta na ljestvici, dok je Sloboda ostala jedini tim bez pobjede u sezoni, čime su Tuzlaci dodatno produbili svoju krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su poveli u 29. minuti nakon što je Riad Šuta, na asistenciju Martina Šrolera, glavom pogodio za 1:0. Iako je Sloboda bila blizu izjednačenja u 59. minuti, kada je Aldin Čajić imao priliku, vratar GOŠK-a, Tarik Karić, sjajno je obranio.

Samo šest minuta kasnije, Šroler je ponovo bio u akciji, ovaj put postigavši pogodak koji je prvotno poništen zbog zaleđa, no nakon intervencije VAR-a, gol je priznat te je GOŠK udvostručio svoju prednost. Nakon što je Filip Mekić u 77. minuti zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, bilo je jasno da Sloboda neće uspjeti prekinuti svoju crnu seriju.

Ovo je bila prva utakmica Zlatana Nalića po povratku na klupu Slobode, ali, unatoč velikim očekivanjima, nije uspio preokrenuti negativan niz.

Trener GOŠK-a, Danijel Pranjić, bio je zadovoljan učinkom svoje momčadi, no nije krio ni žaljenje zbog trenutne situacije u Slobodi, klubu bogate tradicije. U izjavi za Arenu Sport nakon utakmice, Pranjić je istaknuo: "Žao mi je Slobode, veliki klub, velika tradicija. Nama je ovo bila borba za čast i obraz. Utakmica nije bila laka, ali zasluženo smo uzeli tri boda."

Pranjić je posebno pohvalio svog vratara, Tarika Karića, koji je sjajnim obranama spasio svoju momčad u ključnim trenucima. Također je priznao da teren nije bio u najboljem stanju, zbog čega su odlučili igrati dugim loptama, čime su možda i iznenadili Slobodu koja je očekivala drukčiji stil igre.

"Ovoj ekipi je trebala ova prva pobjeda. Nismo zaslužili imati samo jedan bod do sada, ali u nogometu sreća ponekad ne ide u našu korist. Drago mi je zbog momaka jer su konačno dobili malo vjere i samopouzdanja", dodao je Pranjić, čestitajući cijelom klubu na uspjehu.

Na kraju, Pranjić je ovu pobjedu posvetio klubu, ali i bivšim suradnicima iz Slobode, uz zaključak: "Ova pobjeda mi je jako draga, poklanjam je cijelom klubu, ali i ljudima koji su sa mnom radili u Slobodi."

GOŠK je ovim trijumfom upisao važne bodove, a sada se fokusiraju na nastavak sezone, dok Sloboda ostaje u teškoj situaciji, tražeći svoju prvu pobjedu.

Standings provided by Sofascore