DERBI NA PECARI 'Protiv Sarajeva nema lakih bodova, ali dat ćemo sve od sebe'

Sarajevo Široki Brijeg
Ilustracija/FK Sarajevo

U ponedjeljak će se na stadionu Pecara u Širokom Brijegu odigrati derbi 9. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, u kojem domaći Široki Brijeg dočekuje ekipu Sarajeva. Tim povodom, Nogometni klub Široki Brijeg danas je održao konferenciju za medije na kojoj su se obratili trener Toni Karačić i vezni igrač Mato Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Derbi protiv Sarajeva uvijek je posebna utakmica. Sarajevo je u naletu i pokazuje kvalitetnu igru kroz ovaj prvi dio prvenstva", kazao je trener Karačić, započevši najavu nadolazećeg derbija.

Zbog loših rezultata, Karačić je čak podnio ostavku prije sedam dana, no uprava kluba ju je odbila.

"Sarajevo nam dolazi u trenutku kada nismo u pozitivnom nizu, ali to je utakmica u kojoj ćemo tražiti svoju priliku za dobar rezultat. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se dobroj izvedbi u derbiju", dodao je Karačić.

Veznjak Mato Stanić istaknuo je svoju želju da se što prije vrati u formu.

"Nisam imao potrebu za prilagodbom kada sam se vratio, jer se ovdje zaista osjećam kao kod kuće. Svi znamo što ovaj derbi protiv Sarajeva znači za klub, grad i naše navijače. Istina je da su oni u dobroj formi i na vrhu tablice, dok smo mi ostali dužni sebi i navijačima na Pecari što se tiče bodova. Morat ćemo skupo prodati kožu kako bismo vratili izgubljene bodove", izjavio je Stanić.

Također je naglasio kako je svjestan snage protivnika, ali i odlučnosti tima da pruži maksimum: "Trenutno ne postoji teži protivnik od Sarajeva, ali nemamo izbora nego dati sve od sebe. Pripremali smo se i trenirali za ovu utakmicu, i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolju prezentaciju na terenu."

Trener Karačić kratko se osvrnuo na stanje u momčadi i otkrio s kakvim snagama dočekuju derbi.

"Imamo još vremena do utakmice, ali nije tajna da nam je roster značajno skraćen. Ipak, nadam se da ćemo imati što više igrača na raspolaganju za derbi protiv Sarajeva", zaključio je Karačić.

Glavni sudac utakmice na Pecari bit će Dragan Petrović iz Banje Luke, dok će mu asistirati Bojan Makarić iz Bijeljine i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. VAR sobu činit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka.

Derbi utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva igra se u ponedjeljak s početkom u 18 sati.