Derbi kola igraju Zrinjski i Borac u Mostaru, Široki traži pobjedu na gostovanju u Doboju

Zrinjski Borac
hercegovina.info

Šesto kolo WWin lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas s dvije zanimljive utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu utakmicu današnjeg programa šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrat će ekipe Sloge i Širokog Brijega s početkom u 15 sati na stadionu Luke u Doboju.

Domaćini, nakon četiri odigrana kola, imaju samo dva osvojena boda te još uvijek čekaju prvu pobjedu, dok su gosti iz Širokog Brijega slavili na prošlom gostovanju protiv Igmana (0:3).

"Njihov način igre je uglavnom defanzivan, ali znaju biti izuzetno opasni u napadu. Imaju novi teren i to omogućuje kvalitetnu provedbu plana igre. Maksimalno poštujemo Slogu, ali smo fokusirani na sebe i na svoju izvedbu", izjavio je u najavi ove utakmice trener Širokog Brijega Toni Karačić.

Derbi kola odigrat će Borac i Zrinjski u Mostaru s početkom u 19 sati i 45 minuta.

Iako oba rivala imaju manje odigranih utakmica zbog europskih obveza, dosadašnji nastupi pokazuju stopostotan učinak, što ovu utakmicu čini posebno zanimljivom. Zrinjski trenutno zauzima četvrto mjesto, dok je Borac šesti, no trenutni poredak na ljestvici ne odražava stvarnu sliku s obzirom na utakmice koje su im preostale.

Jedna od tema proteklih dana bila je administrativna greška trenera Posušja u utakmici 5. kola protiv Zrinjskog. Iako je Zrinjski na terenu slavio s 1:0, meč je kasnije službeno registriran rezultatom 3:0 u korist Mostaraca. Usprkos tome, bodovi su već bili sigurni za Zrinjski.

U posljednjoj utakmici protiv Sloge iz Doboja, Zrinjski je odigrao impresivno, a Fran Topić, novi igrač koji je stigao iz Dinama, zablistao je s golom i asistencijom. Večeras se očekuju debiji Ilije Mašića i Marijana Ćavara, koji bi mogli donijeti dodatnu snagu ekipi Marija Ivankovića. S druge strane, Borac ulazi oslabljen u utakmicu jer je ostao bez svog napadača Jove Lukića.

Ovaj iščekivani dvoboj sudit će najbolji sudac u BiH, Irfan Peljto.

"Sigurno je da je ovo dvoboj dvije najkvalitetnije ekipe, uz Sarajevo koje u prva četiri kola ima isto toliko pobjeda. Sigurno da su osokoljeni pobjedom protiv Sloge i u dobrom su raspoloženju. Ove sezone su puno mijenjali, doveli su mnogo pojačanja, te imaju visoke ambicije i pokušat će učiniti sve da se domognu titule, kao i mi i Sarajevo. Očekujem zanimljivu utakmicu", rekao je trener Borca Mladen Žižović u najavi meča.

"U Borcu je bilo dosta promjena i nepoznanica. Gledali smo materijal koji smo imali, a mislim da se dva ili tri igrača rotiraju u prvih 11 u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su dosta pojačanja i ne znamo tko će biti u prvih 11, ali smo spremni i najvažnije je da gledamo sebe. Nakon današnjeg treninga riješit ćemo neke dileme. Znamo da će biti teška utakmica, nadam se kvalitetna s obje strane, i neka na kraju pobijedi bolji", izjavio je trener Plemića Mario Ivanković u najavi meča.