DENIS ĆORIĆ U VRAPČIĆIMA UZEO SVA 3 BODA Željezničar slavio protiv Veleža sa 2:1 i prekinuo seriju Rođenih

Velež Željo

Utakmica drugog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Željezničara, odigrana na stadionu Rođeni, donijela je zanimljiv dvoboj u kojem su gosti iz Sarajeva slavili s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež je ipak prvi došao do vodstva u 53. minuti. Nakon preciznog ubačaja Oreča, Mlinarić je glavom zatresao mrežu i doveo momčad Damira Čanadija u prednost.

Željezničar je uzvratio u 73. minuti kada je Odinaka, samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru, postigao pogodak za izjednačenje. Njegov gol bio je rezultat brze akcije po lijevoj strani, koju je preciznim ubacivanjem pripremio Marković.

Pobjedu Željezničaru osigurao je Boljević u 85. minuti, kada je iskoristio priliku i postigao gol za konačnih 2:1, čime su ihrači Denisa Ćorića odnijeli sva tri boda iz Mostara.

Utakmica je obilovala prilikama, a Željezničar je uspio preokrenuti rezultat nakon što su u prvom poluvremenu propustili nekoliko dobrih šansi, uključujući udarac Boljevića koji je završio na prečki.

U 93. minuti je Velež imao sjajnu priliku za izjednačenje, no Muftić na golu gostiju sjajnom paradom spašava pobjedu.

Inače, Velež je slavio u četiri od posljednjih pet susreta te su bili u nizu od tri uzastopne pobjede koje su sve okončane rezultatom 1:0 za Rođene. Ovom pobjedom Željezničar je prekinuo taj dobar niz Rođenih. Željezničar je zadnji put slavio u gostima protiv Veleža davne 2016. godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.