DENIS ĆORIĆ 'Najlakše je, kažu, biti general poslije bitke'

Denis Ćorić
fkz.ba

Na stadionu Grbavica večeras je odigrana prva utakmica 11. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Radnika, koja je završila pobjedom domaćina rezultatom 2:0. Nakon susreta, treneri obje momčadi podijelili su svoje dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Željezničara, Denis Ćorić, pohvalio je momčad zbog vjere i predanosti koju su zadržali svih 90 minuta.

"Čestitke momcima na karakteru, zalaganju i što su vjerovali 90 minuta. Najlakše je, kažu, biti general poslije bitke," izjavio je. Napomenuo je da su imali poteškoća zbog Radnikove obrambene taktike od samog početka.

"Radnik je stao u defanzivan blok i imamo problema kad nam se ekipe zatvore." 

Zadovoljstvo je izrazio i time što momčad nije pokazala nervozu u završnici utakmice: "Raduje me da pred sami kraj utakmice nismo bili nervozni. Nagradilo nas je u 93. minuti. Zanimljiva utakmica, puna tempa i ritma, a pobjeda nam puno znači za samopouzdanje," zaključio je Ćorić.

Trener Radnika, Velibor Đurić, kratko je rezimirao susret i istaknuo hrabrost svojih igrača.

"Hrabra igra mojih momaka - onako kako smo se dogovorili od prve minute. Stajali smo kompaktno, čvrsto i odgovorno," rekao je, dodajući da su na taj način stvorili najbolju situaciju u prvom poluvremenu.

"Sveli smo Želju na mali broj šansi, kontrolisali smo igru u jednom periodu i imali dvije-tri situacije," dodao je. Ipak, zbog greške iz koje su primili prvi gol ostao je gorak okus, ali je zaključio da može biti ponosan na igrače: "Mogu biti ponosan na momke," poručio je Đurić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.