DANI OLMO POTPISAO ZA BARCELONU Donosimo detalje transfera i koliko će Dinamo dodatno zaraditi

Dani Olmo
Barcelona

Dani Olmo (26) je novi igrač Barcelone. Bivši igrač Dinama, a sada i RB Leipziga, danas je potpisao ugovor do 2030. godine s katalonskim klubom. RB Leipzig će dobiti 55 milijuna eura i bonuse u visini od sedam milijuna eura. Barcelona je u ugovor ugradila odštetnu klauzulu od 500 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas se Olmo oprostio od Leipziga objavom na društvenim mrežama. ''Mlad klub, mlad igrač... Odrastali smo, osvojili prve trofeje i zajedno ispisali povijest. Dva kupa i superkup samo su neki od mnogih nezaboravnih trenutaka koji će zauvijek ostati u meni. Hvala, Leipzig, zauvijek ćeš biti u mom srcu", napisao je jedan od najboljih igrača netom završenog Eura.

Dinamo će zaraditi

Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

Leipzig je prodao Olma u Barcelonu za fiksnih 55 milijuna eura. Dakle, čak i bez da se ostvare bonusi, Leipzigov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 26 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu ide 20 posto ili 5.2 milijuna eura.