ČESTITKE KLUBOVIMA Veležu najveća kazna, Radnik kažnjen zbog drona

Velež kažnjen zbog pirotehnike, Velež Željezničar, Al Jaber
FK Željezničar

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na osnovu prijava Komisije za natjecanje NSBiH poslala je prve ovosezonske "čestitke" premijerligaškim klubovima zbog prekršaja i propusta u organizaciji utakmica u prva dva kola.
Ukupne kazne za klubove iz Premijer lige BiH iznose 15.500 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je kažnjeno s 3.000 KM zbog prekršaja iz člana 59. stava 1 Disciplinskog pravilnika FSBiH (upotreba pirotehničkih sredstava) počinjenog na utakmici prvog kola Premijer lige BiH protiv tuzlanske Slobode.

Radniku iz Bijeljine izrečena je kazna u iznosu od 2.500 KM zbog prekršaja iz člana 60. stava 1. (upotreba drona) i članka 83 (rasizam i drugi oblici diskriminacije), a u vezi s člancima 36 (ublažavanje kazne) Disciplinskog pravilnika NSBiH počinjenih na utakmici protiv Širokog Brijega odigranoj na stadionu u Bijeljini, pipe Faktor.

Veležu je kažnjen s 3.500 KM zbog upotrebe pirotehnike u duelu protiv Željezničara, a zbog istog prekršaja u kasu NSBiH će 2.000 KM uplatiti sarajevski klub.

Zbog upotrebe pirotehnike tijekom utakmice s Posušjem na Tušnju tuzlanska Sloboda kažnjena je s 2.000 KM, dok su baklje tokom duela s GOŠK-om koštale Zrinjski 2.500 KM.