BRAVO - ZRINJSKI 1:3 Zrinjski slavio u Sloveniji i prošao dalje u Konferencijskoj ligi

Bravo Zrinjski
HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski plasirali su se u treće pretkolo Konferencijske lige nakon što su večeras na gostovanju svladali Bravo rezultatom 1:3. Pogađali su za Plemiće: Mulahusejnović, Jakovljević i Mlinar, dok je za domaće precizan bio Tučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plemići su u Sloveniju otputovali za zaostatkom od 0:1 koliko je Bravo slavio u Mostaru.

Momčad Brava na teren je danas istrčala u sastavu: Orbanić, Jakšić, Rodrigues, Jovan, Spanring, Stravs, Selan, Ivanšek, Stanković, Tucić, Pecar.

S druge strane Mario Ivanković na teren je poslao sljedeću jedanaestoricu: Marić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Tičinović, Posavec, Ivančić, Mlinar, Topić, Ćuže, Mulahusejnović.

Treba reći kako se utakmica igrala u "vaterpolo uvjetima" s obzirom na natopljen teren.

Zrinjski je brzo poništio prednost Slovenaca. Već u 16. minuti susreta stvari je na početak vratio Mulahusejnović koji se lijepo okrenuo nakon dodavanja Posaveca i matirao Orbanića.

Bravo Zrinjski

No, domaći nisu klonuli. Nakon loše reakcije obrane Zrinjskog jednu dubinsku lopti je iskoristio Tučić i poravnao rezultat.

Mogli su domaći do preokreta u 25. minuti kada je glavom pucao Rodriguez, ali lopta odlazi iznad gola.

U 37. minuti dobro je iz slobodnog udarca tukao Ivančić, ali brani to vratar domaćih. Dvije minute kasnije velika prilika za Zrinjski, no udarac Ćuže, baš kao i u Mostaru, zaustavlja vratnica.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1.

U nastavak je Zrinjski ušao znatno bolje. Prava ofenziva ka vratima domaćih.Nizali su se korneri i ubačaji, u kazneni prostor Brava, no sve opasnosti Slovenci su otklonili.

U 64. minuti veliku priliku su imali domaći preko Poplatnika, no on je loptu poslao pokraj vrata Marića.

Bravo Zrinjski

Tri minute kasnije Zrinjski ponovno vodi. Ubacio je iz slobodnog udarca Ivančić, a najbolje se u kaznenom prostoru Brava snašao kapetan Zrinjskog Slobodan Jakovljević koji je loptu pospremio u mrežu.

Bravo Zrinjski

U 79. minuti novi pogodak za Plemiće. Fantastično je iz slobodnog udarca pogodio Mlinar za 1:3 Zrinjskog.

Četiri minute kasnije glavom je pucao Ćuže, ali brani vratar domaćih.

Minutu kasnije prilika na drugoj strani. Pucao je s više od 25 metara jedan nogometaš Brava, a Marić sjajnom paradom spasio svoju mrežu.

U 87. minuti nova sjajna prilika za Bravo. Poplatnik je imao praznu mrežu s pet metara, ali Marko Marić i to brani.

Pokušali su domaći u četiri minute sudačke nadoknade doći do produžetaka, no dobro je obrana Zrinjskog čistila ubačaje Slovenaca te je utakmica završena pobjedom Zrinjskog 1:3. Zrinjski je ovom pobjedom izborio 3. pretkolo Konferencijske lige, a tamo ga čeka poraženi iz dvoboja Panathinaikosa i Boteva. U prvoj utakmici Grci su slavili 2:1.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.