BIVŠI PLEMIĆI NOSE HRVATSKU Među početnih 11 protiv Poljske, samo Dinamo ima više debitanata u seniorskom nogometu

Petar Sučić

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutačno u glavnom gradu Poljske vodi na poluvremenu 3:2 protiv domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 4. kola Lige nacija nije sve dobro počelo za 'Vatrene' jer je Zielinski već u 5. minuti doveo Poljake u vodstvo, no pomlađenoj Hrvatskoj trebalo je samo 20-ak minuta da bi se odlijepili na 1:3 u odličnoj utakmici za gledatelje. Na koncu prvog poluvremena Zalewski je matirao Livaković za smanjenje rezultata pa je trenutačno 2:3.

Prvo je Sosa odlično pogodio za izjednačenje, a u vodstvu je Hrvatsku doveo Petar Sučić, bivši nogometaš Zrinjskog. Nakon Sučića za povećanje vodstva lijepo je pogodio mladi Martin Baturina.

Upravo je Sučićev gol podsjetio na jednu zanimljivost koja ide na čast HŠK Zrinjski. Naime, uz Petra Sučića, svoj seniorski debi u Mostaru je imao i legendarni kapetan Luka Modrić. Tako osim Dinamovih igrača koji čine okosnicu današnje momčadi, mostarski Zrinjski se može pohvaliti da je odmah iza po pitanju igrača koji su debitirali u dresu s lentom.

Hrvatska je s ovim aktivnim rezultatom i prema trenutačnom rasporedu izbila na drugo mjesto grupe iza Portugala s devet bodova, no favorizirani Portugal još uvijek ima vremena doći do tri boda u susretu protiv Škotske gdje je trenutačno 0:0.