BIVŠI PLEMIĆ TRAŽEN IGRAČ Petar Sučić ostao bez ugovora života, evo što se dogodilo

Petar Sučić
GNK Dinamo

Petar Sučić ostao je u Dinamu iako je imao konkretnu ponudu talijanskog Coma i ne ode li do kraja prijelaznog roka, trebao bi biti jedan od najvažnijih igrača Modrih. Iako o tome nema službene informacije ni sa koje strane, čini se da od te priče s Comom ovog ljeta neće biti ništa jer novak u Serie A kupio je zadnjeg veznog Yannika Engelhardta, 23-godišnjeg Nijemca iz Fortune Düsseldorf za osam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić, koji će u listopadu napuniti 21 godinu, već se nametnuo kao starter u Dinamu i dobio pretpoziv izbornika Zlatka Dalića, a kako je ovo njegova druga sezone u prvoj momčadi hrvatskog prvaka očekuje se da će igrati još bolje. Radi se o nogometašu golemog potencijala, fizički najspremnijem i najmoćnijem u Dinamu, kojeg smo upravo zbog toga, ali i zbog sposobnosti igre na zadnjem veznom lani usporedili s Marcelom Brozovićem. Od svih igrača Dinama jedino je on ovog ljeta imao velik novac na stolu, pišu Sportske novosti.

Como se više nije javio

U javnosti je poznato da je Como poslao Dinamu službenu ponudu za Sučića koja je iznosila osam milijuna eura plus milijun eura bonusa. Dinamo je to odbio. Como nije odustao nego je zatražio od Modrih da se izjasne za koliko bi ga bili spremni prodati. Hrvatski prvak je u talijanski klub posao službeni mail u kojem je naveo da će Sučića prodati za devet milijuna eura, plus milijun eura bonusa, plus 15 posto od sljedećeg transfera. To se dogodilo prije petnaestak dana. Od tada do danas Como se više nije javio. Iz Italije nema mi maila, ni poziva, ni poruke. Ni prema Dinamu, a niti prema igraču. U međuvremenu su doveli spomenutog Nijemca. Bilo bi korektno da su se očitovali kakav je njihov stav, znači li to da su odustali od Sučića ili ne. Ovako i njega i Dinamo drže u neizvjesnosti, a do kraja prijelaznog roka ima još dosta vremena. Dojam je da bi Petar trebao zaboraviti Como, a ako se nešto okrene tada će vidjeti.

Sučić ne inzistira na odlasku, Dinamo čeka Europa, karijera mu se dobro i ispravno razvija te se nema razloga žuriti. Još jedna sezona u modrom dresu zapravo je po mnogočemu pravi put. Dinamo u njemu ima kapital, u što se i sam uvjerio s ponudom Coma. Sučić će po svemu biti odličan posao hrvatskog prvaka.

Modri spremaju novi ugovor?

No, naravno, kad se dogodi takva ponuda za igrača koji ima jedan od najmanjih ugovora u klubu, a Sučićev je otprilike 250.000 eura godišnje, i kad Dinamo odbije transfer, a s time i njemu plaću u Italiji oko 1,2 milijuna eura po sezoni i tako četiri godine, to mijenja percepciju. Ako imamo dobru informaciju Dinamo je najavio kako će mu ponuditi novi poboljšani ugovor, a zacijelo Sučić to očekuje. Iako je on sportaš od glave do pete koji je posvećen samo nogometu i treningu i ne zamara se novcem. Logično bi bilo da ga stave u rang recimo Darija Špikića, ako je već jasno kako ne treba očekivati da bude na razini Brune Petkovića ili Josipa Mišića. Ta financijska hijerarhija u svlačionici mnogo je bitnija za zdravu atmosferu nego što možda netko sa strane misli. Dinamo će na kraju u svakom slučaju na njemu bogati zaraditi.

Kako je uopće Como došao do Petra Sučića? Često se u takvim prigodama radi o menadžerskim vezama, ali ovdje to nije bio slučaj. Riječ je o čistom profesionalizmu. Skauti Coma za Serie A tražili su određene profile igrača i prepoznali Sučića. Sami, skeniranjem tržišta, bez sufliranja i poguranca. Jednostavno su vidjeli njegove vrijednosti. Sučićevo ime dostavili su na stol sportskom direktoru koji je pitao trenere Cesca Fabregasa slaže li se. Nakon što je pogledao analizu, slavni Španjolac podignuo je palac gore. Potom je Como poslao Dinamu službenu ponudu za transfer.

No, nisu oni jedini klub koji je bacio mrežu. Prema našim informacijama upiti, iako ne i službene ponude, stigli su iz još dva kluba Serie A, iz francuske Ligue 1, iz Engleske i Škotske. Zbog toga je njegov status i dalje otvoren. Dinamo je miran jer postojeći ugovor mu vrijedi do lipnja 2028. godine.