FOTO  BiH minimalno poražena od Njemačke u Zenici

BiH Njemačka Liga nacija
NS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici od Njemačke rezultatom 1:2 (0:2) u okviru 3. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupo su prodali kožu večeras izabranici Sergeja Barbareza koji su do posljednje minute susreta pokušavali doći barem do boda.

U 4. minuti iz slobodnog udarca sa 25 metara dobro je pucao Ivan Bašić, ali lopta za malo odlazi pored gola.

Njemci su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 15. minuti nakon ubačaja s desne strane, šut Maximiliana Mittelstadta sa 10-ak metara odlazi preko gola.

Deset minuta kasnije snažno je sa 20 metara pucao i Pascal Gross, ali i njegov udarac odlazi pored vratnice.

Njemačka je povela u 30. minuti. Robert Andrich je ubacio loptu u šesnaesterac, a Florian Wirtz odložio loptu za strijelca pogotka Deniza Undava, koji pogađa sa 10-ak metara.

BiH Njemačka Liga nacija

Pet minuta kasnije Ermedin Demirović je pobjegao svojim čuvarima, izašao sam pred golmana Njemačke, ali pogađa gredu.

Samo minutu kasnije stigla je kazna. Maximilian Mittelstadt je ubacio s lijeve strane, a Deniz Undav između dva igrača uspio doći do lopte i postići drugi pogodak.

U 70. minuti Bosna i Hercegovina dolazi do pogotka za 1:2.

BiH Njemačka Liga nacija

Benjamin Tahirović je izveo korner s lijeve strane, a najviši u skoku je bio kapetan Edin Džeko, koji glavom šalje loptu u mrežu za konačnih 1:2.

U drugom susretu ove grupe Mađarska i Nizozemska su remizirali 1:1 u Budimpešti. 

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak 14. listopada, sastaju se Bosna i Hercegovina – Mađarska i Njemačka – Nizozemska.

Standings provided by Sofascore