NAKON ČANADIJEVOG INTERVJUA Velež Mostar oštro demantirao tvrdnje bivšeg trenera Damira Čanadija

Damir Čanadi Velež
FK Velež

NK Velež Mostar izdao je priopćenje nakon intervjua bivšeg trenera Damira Čanadija, u kojem su se osvrnuli na nekoliko izjava nekadašnjeg šefa stručnog stožera Rođenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

„Povodom intervjua kojeg je donedavni trener Rođenih, gospodin Damir Čanadi, dao sportskom portalu reprezentacija.ba, Nogometni klub Velež Mostar osjeća dužnost i obavezu da se osvrne na isti te javnosti predoči službeno priopćenje zbog niza neistina koje su iznesene u ovom intervjuu, a koje tendenciozno i značajno štete ugledu i renomeu Kluba.

Gospodin Čanadi je u spomenutom intervjuu izjavio da je donedavni predsjednik NK Velež, gospodin Senad Kevelj, bio isključivi "krivac" za "udaljavanje" naših nogometaša Asmira Suljića, Nermina Haskića i Omara Pršeša iz prve ekipe, što je notorna neistina. Istina je da je upravo gospodin Čanadi, u komunikaciji s Upravnim odborom našeg Kluba, a prema njegovim riječima, donio procjenu da spomenuta trojica prvotimaca narušavaju atmosferu u prvom timu te bojkotiraju njegove naporne treninge. Takvu procjenu tadašnjeg šefa struke Rođenih Upravni odbor Nogometnog kluba Velež odlučio je podržati te prihvatiti njegove argumente i spomenute nogometaše udaljiti iz prvog tima.

U nastavku intervjua, prema riječima Damira Čanadija, navodi se da on "ima osjećaj" da je upravo Senad Kevelj najviše inzistirao na njegovom odlasku iz Veleža. Gospodinu Čanadiju, koji iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, sigurno je jasno da je u sportu, a posebno u nogometu, upravo rezultat taj koji pokreće sve procese, kako pozitivne, tako i negativne.

Vodeći se time, a nakon niza loših rezultata te značajno narušene atmosfere u i oko Kluba, Upravnom odboru našeg Kluba sve je to bio jasan znak da je nužno reagirati kako bi se zaštitili renome i ambicije Kluba u tekućoj sezoni. Stoga je jednoglasno donesena odluka o sporazumnom prekidu suradnje s našim tadašnjim trenerom.

Što se tiče organizacije putovanja našeg tima u Andoru, Nogometni klub Velež Mostar je u tu svrhu angažirao agenciju, što je uobičajena praksa svih klubova u takvim situacijama. Tri dana prije polaska, gospodin Čanadi je zatražio da po dolasku u Barcelonu našem timu bude osiguran aktivacijski trening, što je Upravni odbor našeg Kluba također prihvatio. Posredstvom prijatelja našeg kluba i brata legende Rođenih Mehe Kodre, gospodina Menafa Kodre, osiguran je trening centar španjolskog prvoligaša RCD Espanyol. Međutim, gospodin Čanadi je na dan polaska odustao od dogovorenog aranžmana.

Smatramo da nije potrebno posebno naglašavati koliko je takva odluka neprofesionalna te je narušila međunarodni ugled našeg Kluba, a posebno gospodina Kodre, koji je iskoristio svoj autoritet kako bi osigurao što bolje uvjete za svoj i naš Velež.

Po dolasku u Andoru, naš tim bio je smješten u renomiranom hotelu s 5 zvjezdica "Suites Plaza Hotel Wellness Andorra", jednom od najluksuznijih hotela u Andori, gdje su našem timu bili osigurani svi potrebni uvjeti. Gospodin Čanadi je u svom intervjuu izjavio da su naši prvotimci bili uskraćeni za večeru po dolasku u spomenuti hotel, što je, nažalost, još jedna notorna neistina, u čiju pozadinu ne želimo ulaziti.

Što se tiče ljetnog prijelaznog roka, moramo naglasiti da je Upravni odbor Nogometnog kluba Velež, po dolasku gospodina Čanadija na mjesto šefa struke našeg prvog tima, pružio svu potrebnu podršku te mu stavio na raspolaganje sve svoje stručne kapacitete. Govoreći o transferu Adija Mehremića, moramo istaknuti da gospodin Čanadi nije imao primjedbe na realizaciju njegovog transfera u naš Klub, što potvrđuje i činjenica da je spomenuti nogometaš bio u prvoj postavi na utakmici protiv ekipe Željezničara. Istina je da je Damir Čanadi Upravnom odboru našeg Kluba predložio ime Datkovića, no ispostavilo se da se u tom trenutku dovođenje ovog nogometaša nije uklapalo u financijski okvir našeg Kluba za tekuću sezonu. Također ostaje upitno da li je izjava gospodina Čanadija o cilju dovođenja mladih nogometaša, na kojima bi Klub mogao profitirati u budućnosti, točna, jer navedeni nogometaš zasigurno ne spada u tu kategoriju.

Upravni odbor Nogometnog kluba Velež Mostar izražava duboko razočaranje zbog intervjua u kojem je naš nekadašnji trener iznio niz neistina na račun našeg Kluba, te ovim putem izražava spremnost da će u bilo kojoj sličnoj situaciji nastaviti štititi vlastite interese i neće dopustiti da se na ovakav i sličan način narušava renome i dostojanstvo našeg Kluba“, napisali su oni na svojoj službenoj stranici.