LARISA CERIĆ IMA VELIKU PRILIKU U četvrtfinalu je čeka najbolja na svijetu, čak i porazom ostaje u borbi za medalju

Larisa Cerić

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić ostvarila je novu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu te se plasirala u četvrtfinale!
Nakon što je u preliminarnoj rundi kategorije preko 78 kilograma Cerić svladala Sydnee Andrews iz Novog Zelanda, u osmini finala je Cerić priredila iznenađenje i pobijedila Portugalku Rochele Nunes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerić je savladala Nunes ipponom nakon manje od minutu borbe, tako što joj je Portugalka predala borbu. Sada ćemo bh. džudistkinju gledati u četvrtfinalu, što znači da će se definitivno boriti za jednu od medalja budući da je i u slučaju poraza čeka repasaž, izvještava Klix.

U četvrtfinalu Larisu čeka najbolja džudistkinja svijeta u kategoriji preko 78 kg Romane Dicko iz Francuske, koja je u osmini finala savladala Sophio Somkhishvili iz Gruzije.

U slučaju poraza od Dicko, na putu do bronce će Cerić u repasažu morati savladati poraženu iz četvrtfinalnog duela Južnokorejke Kim Ha-yun (4. džudašica svijeta) i Brazilke Beatriz Souze (5. džudašica svijeta), a potom i jednu natjecateljicu koja bude poražena u polufinalu.