RAZMJENA U NBA LIGI Bogdanović se vraća u staru momčad

Bojan Bogdanović

Bojan Bogdanović dio je velike razmjene koju su obavili New York Knicksi i Brooklyn Netsi. U Knickse će tako otići 27-godišnja NBA zvijezda Mikal Bridges, a Brooklyn je osim Hrvata dobio čak pet pickova prve runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi će ovom razmjenom dobiti nezaštićene pickove New Yorka 2025., 2027., 2029. i 2031. godine te pick prve runde 2025. koji je u vlasništvu Milwaukee Bucksa, a koji je zaštićen za prva četiri izbora. Brooklyn također ima pravo na razmjenu pickova prve runde 2028. godine. Bogdanović je u razmjenu uključen isključivo zbog visine svoje plaće pa je s njim trade mogao biti legalan, prenosi Telesport.

Babo se tako vraća u Netse u kojima je igrao od 2014. do 2017. godine. Hrvatski košarkaš bi po ugovoru sljedeću sezonu trebao zaraditi 19 milijuna dolara, ali ako ga Netsi otpuste u sljedeća dva dana morat će platiti samo dva milijuna dolara. S obzirom da se Bogdanović oporavlja od operacije zgloba lijeve ruke, postoji velika šansa da ga Netsi neće zadržati.

Knicksi vjeruju kako im je upravo Bridges karika koja nedostaje

Najveća zvijezda ove razmjene Mikal Bridges nikada nije propustio nijednu utakmicu u svojoj NBA karijeri, a prošle sezone u dresu Brookyna zabio je prosječno 19,6 poena. Knicksi vjeruju kako im upravo takav igrač treba kako bi sljedeće sezone uspjeli doći do naslova.

Ovo je peti ugovor između dviju njujorških franšiza otkako su 1976. Netsi ušli u NBA.