OLIMPIJSKE IGRE Srbija do bronce nakon dominacije nad Njemačkom

Nikola Jokić

Srpski košarkaši osvojili su broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. U utakmici za treće mjesto Srbi su savladali Nijemce rezultatom 93:83. Predvodio ih je MVP NBA lige Nikola Jokić, koji je postao tek treći igrač u povijesti olimpijskih igara s triple-double učinkom. Srbi su kontrolirali cijelu utakmicu i Nijemci se nijednom nisu ozbiljnije približili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokićev učinak iznosio je 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Srbija je tako uzvratila Njemačkoj za poraz u finalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Manili, kada su Nijemci došli do zlata. Tada za Srbiju nije nastupao Jokić, ali ovoga puta Srbi su, predvođeni najboljim košarkašem današnjice, došli do novog uspjeha.

Ovo je čak 13. medalja s velikih natjecanja za srpsku reprezentaciju koja je tako potvrdila status košarkaške velesile. Srbija je nakon raspada Jugoslavije osvojila tri europska zlata, dva srebra i jednu broncu te po dva svjetska zlata i srebra, a na olimpijskim turnirima je prije Pariza osvojila srebra u Riju i Atlanti. Kao dio reprezentacije SFRJ srpski košarkaši su osvojili pet europskih, tri svjetska i jedno olimpijsko zlato 1980. u Moskvi.