OLIMPIJSKE IGRE Aco Petrović ima priliku za veliku senzaciju

Aco Petrović
Profimedia

Posljednja utakmica grupnog dijela košarkaškog turnira između Srbije i Južnog Sudana tek se treba odigrati nakon čega će se obaviti ždrijeb četvrtfinalnih parova, ali gotovo sve je već poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav je tako napravljen da u četvrtfinale prolaze po dvije najbolje momčadi iz tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane momčadi. One će biti podijeljene u četiri jakosne skupine po plasmanu u grupama.

U prvoj skupini su dvije prvoplasirane momčadi s najboljom koš-razlikom, a to su SAD i Njemačka. U drugoj je treća prvoplasirana momčad, Kanada te vjerojatno Srbija ako pobijedi Južni Sudan. U slučaju pobjede južnosudanske momčadi, u drugi šešir će oni, ako slave s tri ili više poena razlike. U slučaju pobjede Južnog Sudana s jednim ili dva poena, u drugi šešir će Australija.

Treći šešir će svakako ‘ugostiti‘ Francusku i vjerojatno Australija dok je u posljednjem siguran Brazil, a druga momčad može biti Grčka, Južni Sudan ili čak Srbija.

U četvrtfinalu će igrati momčadi iz prvog protiv onih iz četvrtog šešira, odnosno one iz drugog protiv onih iz trećeg. Ne mogu se susresti momčadi koje su već bile u istoj skupini pa je tako jasno da će Amerikanci igrati protiv Brazilaca. Momčad Ace Petrovića bila je u skupini s Njemačkom pa ne može ponovo igrati protiv njih.

Ako pretpostavimo da će Srbija pobijediti Južni Sudan, naši istočni susjedi bi u četvrtfinalu igrali protiv Australije, Kanada protiv Francuske, a Njemačka najvjerojatnije protiv Grčke. Južni Sudan može zamijeniti Grke ako izgube s jednim ili dva poena razlike. Kao što smo rekli, oni mogu i u drugi šešir, ali za takvo što bi im trebalo veliko iznenađenje.