ODLAZAK U ITALIJU Dario Drežnjak napustio Zadar

Dario Drežnjak
KK Zadar

Hrvatski reprezentativac, Mostarac Dario Drežnjak, napustio je Zadar i napravio iskorak potpisavši za klub u talijanskoj Serie A. Riječ je o SS Napoli Basketu koji je prošle sezone bio na devetom mjestu ljestvice i kojeg s klupe vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić. 204 centimetra visoki krilni igrač je karijeru započeo u HKK Široki gdje je igrao pet sezona od 2016. do 2021. i osvojio dva naslova prvaka BiH – 2018./19. i 2020./21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne igre u okviru bosanskohercegovačkog prvenstva i ABA 2 lige nisu prošle nezamijećeno pa prelazi u redove KK Zadra s kojim je prošle dvije sezone osvojio dva hrvatska prvenstva i jedan kup. Drežnjak je prošle sezone u ABA ligi prosječno bilježio 14.1 poen i 4.5 skokova, a u hrvatskoj FAVBET Premijer ligi 12.7 poena i 3.7 skokova.

Drežnjak je istaknuo da je sretan i uzbuđen zbog dolaska u Napoli.

"Jedva čekam započeti ovo putovanje, doista sam zahvalan što imam ovu priliku. Ovo je uzbudljivo novo poglavlje u mojoj karijeri i veselim se što ću pridonijeti uspjehu tima. Napoli Basket je klub sa strastvenim navijačima i jedva čekam igrati pred njima. Spreman sam dati sve od sebe, marljivo raditi sa svojim suigračima i donijeti ponos ovom nevjerojatnom gradu", istaknuo je.