VIDEO  Ivica Zubac imao sjajan start u novu sezonu

Ivica Zubac
EPA

Los Angeles Clippersi moraju se naviknuti na život bez Paula Georgea, ponovno neće neko vrijeme imati Kawhija Leonarda, slabiji su nego prošle sezone, ali i dalje dovoljno solidni da neće biti jednostavan protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezonu su otvorili domaćim susretom protiv Phoenix Sunsa i upisali poraz 116:113 nakon produžetka. Imali su priliku, mogli su odvesti utakmicu na svoju stranu, ali im je pobjeda pobjegla iz ruke.

Tri i pol minute prije kraja Clippersi su vodili 99:90, ali u naredne dvije minute Sunsi rade seriju 11:0 i dolaze do preokreta.

U posljednjoj minuti James Harden vratio je prednost na stranu domaćina, Durant je izjednačio 21 sekundu prije kraja, a u posljednjem napadu Harden nije pogodio i meč je otišao u produžetak.

U produžetku su Sunsi odmaknuli na četiri razlike, ali u završnici su se Clippersi mogli potpuno vratiti u utakmicu.

Četiri sekunde prije kraja Harden je smanjio s linije slobodnih bacanja na 114:113, ali nije pogodio drugo bacanje za poravnanje, uslijedio je brzi prekršaj na Nurkiću koji pogađa oba bacanja, ali domaćin ostaje bez šuta za poravnanje i drugog produžetka.

Sunsi su tako upisali pobjedu i zadovoljni napuštaju Los Angeles.

Sadržaj se učitava...

Ivica Zubac odlično je otvorio novu sezonu i za 34 minute ubacio je 21 poen (8/13 za dva, 5/8 slobodna), uz devet skokova i tri asistencije te dobivenu bitku protiv Jusufa Nurkića. Harden je upisao 29 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Norman Powell dodao je 17 poena.

Kod Sunsa Durant je upisao 25 poena i sedam skokova, a Bradley Beal dodao je 24 poena. Devin Booker završio je s 15 poena i šest asistencija. 

NBA:

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 113:116 produžetak

Sportnet.hr