KAKVA SPORTSKA NEDJELJA PRED NAMA Uživat ćemo u finalima Eura, Wimbledona i Copa Americe

Euro, Copa America, Wimbledon

Trenutno smo u dijelu godine kad nema baš puno sporta — premda ni to neće trajati dugo, Olimpijske igre su pred vratima — no ova nedjelja, 14. srpnja, zato će nam pružiti nekoliko sportskih događaja godine, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje je da krenemo od onog najvećeg, finala Eura 2024 u Njemačkoj. Mjesec dana nadmetanja svelo se na dvije momčadi, Španjolsku i Englesku, koje će se ogledati u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Španjolska i Engleska u finalu Eura

Španjolska ima sve što joj treba da, poput i nekih prijašnjih generacija koje su dominirale, zaključi svoju priču na trijumfalan način i u nedjelju po četvrti put u povijesti postane europski prvak, čime bi srušila rekord natjecanja, ostavila Njemačku iza sebe te preuzela prvo mjesto na vječnoj ljestvici osvajača Eura.Na putu stoji Engleska, koja je mnoge iritirala pragmatičnim nogometom da bi se onda rasplamsala u polufinalu protiv Nizozemske i pokazala ono što zna i može. Bespredmetno je uopće razgovarati koliko bi trofej značio Englezima koji nisu ništa osvojili još od mitske 1966. i domaćinskog Mundijala. Stoga smo sasvim sigurni da nas čeka spektakl.

Repriza prošlogodišnjeg epskog finala Wimbledona

Poslastica će se sutra baš odigrati i u Londonu, u Wimbledonu, gdje teniske ljubitelje očekuje finale prestižnog Grand Slam turnira. Radi se o reprizi prošlogodišnjeg finala i vjerojatno najjačem paru u tenisu trenutno; Carlos Alcaraz ogledat će se s Novakom Đokovićem i tako nastaviti rivalstvo mladog asa i prekaljenog vuka.Alcaraz je jednu pobjedu udaljen od obrane naslova, a Srbin traži svojevrsnu osvetu za poraz u epskom prošlogodišnjem finalnom meču koji je trajao pet setova i gotovo pet sati. Đoković bi pobjedom osvojio i svoj 25. Grand Slam, čime bi postao potpuni rekorder u muškoj i ženskoj konkurenciji. Finale Wimbledona prenosi Sportklub, a počinje u 15 sati, taman kao zagrijavanje za Euro.

Messijevo finale za najizdržljivije

U konačnici, za one koji ostanu budni, u noći s nedjelje na ponedjeljak u dva ujutro igra se i finale Cope Américe pred krcatim Hard Rock stadionom u Miamiju. Argentina traži obranu naslova i svoju rekordnu 16. titulu prvaka Amerike protiv Kolumbije, svojevrsnog iznenađenja turnira koje je prvo osvojilo skupinu s Brazilom, a onda preko Paname i Urugvaja stigla do finala.

Kolumbijci traže svoj drugi naslov, prvi poslije 2001. kada su ga osvojili kod kuće. Naravno, sve će se ponovno pratiti kroz prizmu Lionela Messija i njegova nasljedstva; neki smatraju da bi mu Copa mogla biti i posljednje veliko natjecanje, makar je vrlo izvjesno da bi još mogao imati goriva u rezervoaru za nastup na Mundijalu 2026. godine. Kako bilo, još se jednom ima priliku potvrditi kao Najveći, a vi sami možete vidjeti hoće li se to dogoditi.