JOŠ JEDNO ZLATO ZA HRVATSKU Legendarna braća Sinković donijela još jedno odličje, ovo im je četvrta olimpijska medalja

Braća Sinković

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara i time donijeli Hrvatskoj treće odličje na Igrama u Parizu. Nakon bronce koju je osvojio Miran Maričić u disciplini zračna puška 10 metara i zlata u kategoriji do 70 kilograma judašice Barbare Matić, trofejna braća Sinković ispisali su novi uspjeh hrvatskog sporta u dramatičnoj utrci u kojoj su vodstvo preuzeli i posljednjim metrima. Njihovo i pobjedničko vrijeme utrke iznosilo je 6:23.66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno su Sinkovići ispisali još jedno svoje, ali i povijesno poglavlje hrvatskog sporta na olimpijskim igrama. Današnjim uspjehom postali su prvi hrvatski sportaši od samostalnosti s četiri medalje na ljetnim Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Riju 2016. zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju slavili u dvojcu bez kormilara.

Već ta kombinacija čini ih jedinstvenima, a svoju sportsku besmrtnost sada su samo dodatno zacementirali odvojivši se i od rukometnog golmana Venija Loserta, koji ima zlata iz 1996. i 2004. te broncu iz 2012.. Također, uhvatili su legendarnog hrvatskog kanuista Matiju Ljubeka, koji je za Jugoslaviju osvojio četiri odličja - dva zlata, srebro i broncu.