KAKVA ŠTETA Katarina Krišto slavila medalju, pa suci promijenili odluku

Katarina Krišto
Pixsell

Hrvatska judašica Katarina Krišto (22) ostala je bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. U borbi za treće mjesto u kategoriji do 63 kilograma dramatičnim je raspletom izgubila od kosovske predstavnice Laure Fazliu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavila je pobjedu, a suci su promijenili odluku

U borbi za zlatni bod i pobjedu Krišto je srušila protivnicu na bok te su joj suci isprva dodijelili wazari, odnosno pobjednički bod, ali su nakon pregleda snimke promijenili odluku jer su utvrdili da je hrvatska predstavnica držala Kosovarku ispod pojasa, što je zabranjeno. Samim tim je Krišto dobila treću opomenu i izgubila, prenosi Index.

Podsjetimo, Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a zatim je senzacionalno u drami na zlatni bod izbacila Japanku Miku Takaichi, jednu od favoritkinja turnira i osmu borkinju svijeta. U četvrtfinalu je pobijedila Jisu Kim iz Južne Koreje, dok je u polufinalu izgubila od Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

Inače je članica judo kluba Dalmacijacement iz Kaštela. Krišto ima europsko juniorsko zlato i svjetsku juniorsku broncu. Tijekom 2018. osvojila je tri Europska kadetska kupa, u Antalyji, Zagrebu i Kopru, a ove godina jedina je judašica na svijetu s tri medalje s velikih turnira.