VIDEO  EMIL MARKIĆ OSVAJA AMERIKU 'Ovdje ne možeš rukavicama blokirati udarce, a svaki udarac može završiti ozljedom'

Emil Markić bare-knuckle boks
BYB Extreme

Mostarski boksač Emil Markić ostvario je impresivnu pobjedu na BYB 31 Stockyard Brawl priredbi u Denveru, gdje je u bare-knuckle boksu (boksu bez rukavica) nokautirao američkog borca Joey Angela u drugoj rundi. Ovaj trijumf otvorio mu je vrata američkog tržišta borilačkih sportova, a Emil je s nama podijelio svoja razmišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emil Markić bare-knuckle boks

Markić se za početak kratko osvrnuo na veliku pobjedu protiv Amerikanca.

"Očekivao sam jak otpor i tako je i bilo u prvoj rundi. Uglavnom se borba odvila kako sam i planirao. Pogodio me je nekoliko puta prednjom rukom, što sam i htio, da bih mu na njegovu prednju ruku odgovorio sa svojom zadnjom. Pukle su mi arkade, pa je izgledalo sve to gore nego što jeste, ali je ispalo na kraju sve kako sam zamišljao i želio", kaže Markić za Hercegovina.info.

Emil Markić bare-knuckle boks

Cijeli život je u klasičnom boksu, no došlo je vrijeme za nove izazove. Otkriva i kako je došlo do prve borbe u BKB-u.

"Još 2017. godine dobio sam ponudu od Jim Freemana, vlasnika BKB organizacije iz Engleske, da boksam za njih. U početku sam pristao na borbu i bio u pregovorima, ali mi je tada stigla velika borba u boksu u Njemačkoj, pa je sve to propalo. Prošlo je nekoliko godina, i onda sam kontaktirao opet Jima 2022. godine. On mi je odmah ponudio ugovor na tri godine i borbu u Londonu."

Emil Markić bare-knuckle boks

Razlikujući bare-knuckle boks od tradicionalnog boksanja, Markić objašnjava:

"Razlika je u tome što ovdje ne možeš rukavicama blokirati udarce, a svaki udarac koji primiš može završiti nokautom ili ozljedom. Iako je slično boksu, zapravo je sasvim drugačiji sport, ali nije toliko brutalan koliko se čini u očima gledatelja."

Emil Markić bare-knuckle boks

Što se tiče budućnosti nakon ove pobjede, Markić očekuje nove borbe.

"Pobjede su uvijek bolje nego porazi. Vlasnik organizacije mi je rekao da me čekaju velike stvari ako pobijedim, tako da računam uskoro na nove i jače mečeve i nadam se da ću doći do borbe za titulu, što mi je i krajnji cilj."

Sadržaj se učitava...

Kada je riječ o njegovim planovima, Emil kaže:

"Ne znam sad ništa konkretno kada bih trebao imati novu borbu, ali su mi već rekli da rade na mojoj sljedećoj borbi, tako da se nadam da je to u što skorije vrijeme."

Emil Markić bare-knuckle boks

Na kraju, Markić nam je otkrio svoje namjere vezane za boks.

"Imam namjeru boksati paralelno uz ovo, jer volim biti često u ringu. Najviše bih volio kada bih uspio uskladiti da imam svaka dva mjeseca borbu, npr. jednu u BKB-u, a nakon dva mjeseca u boksu. Nisam ljubitelj uobičajenog sustava borbi gdje se boriš svake pola godine. Najviše bih volio da boksam svakih mjesec ili dva, kako bih bio što aktivniji u ringu", zaključio je Emil Markić za Hercegovina.info.

Emil Markić bare-knuckle boks

Emil Markić ovom pobjedom postavio je temelje za uzbudljivu karijeru u bare-knuckle boksu, s jasnim ciljevima i ambicijama na američkom tržištu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.