BOKSAČKI SPEKTAKL Sve je spremno za turnir u Čitluku

Boksački klub Brotnjo
Boksački klub Brotnjo

U subotu, 21. rujna 2024. godine, ljubitelji borilačkih sportova imat će priliku uživati u boksačkoj reviji „Dani berbe grožđa 2024.“, koju po treći put organizira Boksački klub „Brotnjo“ iz Čitluka. Turnir će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku s početkom u 14:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj prestižni boksački događaj dio je Federalne boksačke lige i okupit će sudionike iz više od dvadeset boksačkih klubova Federacije BiH, ukupno sa stotinu boksača. Vjekoslav Bošnjak, predsjednik Boksačkog kluba Brotnjo, izrazio je svoje zadovoljstvo što će Čitluk ponovno biti središte boksačke scene Hercegovine. „Ponosni smo što naš turnir postaje tradicionalni događaj. Pozvali smo sve klubove iz Federalne boksačke lige, a očekujemo preko stotinu boksača i boksačica. Tehničke detalje smo uskladili s Boksačkim savezom Federacije BiH, koji nam redovito pomaže u organizaciji. Pozivamo sve Brotnjake da nam se pridruže i uživaju u programu“, izjavio je Bošnjak.

Turnir „Dani berbe grožđa“ predstavlja jedinstvenu priliku za gledanje boksačkih mečeva na razini Federacije BiH u Čitluku, te priliku za predstavljanje domaćih boksača, uključujući i mlade nade iz Brotnja. Potpredsjednik kluba Rafael Pervan najavio je sedam predstavnika domaćeg kluba, uključujući Davida Bevandu, Franja Rozića, Ivana Raspudića, Marka Odaka, Luku Marinčića, Carlosa Šegu i Tea Koraća. „Većina naših boksača su dugogodišnji članovi s velikim iskustvom, dok ćemo imati i nove članove koji će prvi put nastupiti. Uložili smo puno truda u njihovu pripremu i vjerujem da će nas predstaviti u najboljem svjetlu“, istaknuo je Pervan.

Turnir je organiziran u suradnji s Boksačkim savezom Federacije BiH i Boksačkim savezom BiH, a glavni pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Čitluk.