BORBA ZA OLIMPIJSKO ZLATO Srbija u finalu vaterpolo turnira pobijedila Hrvatsku

srbija vaterpolo

Srbija je olimpijski pobjednik u vaterpolu. Srbija je u finalu olimpijskog turnira u Parizu pobijedila Hrvatsku 13:11 i po treći put zaredom uzela je zlatnu medalju. Srbija je od početka počela bolje. U prve dvije četvrtine Srbi su imali maksimalnog igrača više. Sedam golova iz sedam takvih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Hrvatska je igrala sporo, nesigurno, s puno nervoze i straha, Tako da ne čudi da su Srbi na odmor otišli s 8:5.  Slična se igra nastavila i u trećoj četvrtini. Kako Bijač nije mogao ništa obraniti, Tucak je uveo Popadića, ali ni to nije puno pomoglo. Srbi su situaciju držali pod svojom kontrolom, Filipović je branio sve što je trebao i nakon treće četvrtine Srbi su imali 11:8.

Odmah na početku zadnje četvrtine Vrlić je smanjio na samo -2 (9:11). Bijač je obranio zicer i Hrvatska je imala napad za potpuni povratak u igru, ali loš šut Burića. Srbija je stala u napadu, obrana Hrvatske je pojačala agresivnost i pojavila se prilika za velikim povratkom. No, kako su Srbi griješili, jednako tako bilo je puno pogrešaka u napadu Hrvatske. Tri minute prije kraja Dedović je zabio uz puno sreće za 12:9 i tu je priča bila gotova. Hrvatska nije imala ni snage ni znanja za vratiti se.