ZUCCHERO ZA NOVU GODINU U DUBROVNIKU Dobit će cifru od koje 'boli glava'

Zucchero u Dubrovniku za doček Nove godine
EPA

Dubrovnika Mato Franković najavio je jutros program nadolazećeg Zimskog festivala, kao i zvijezde ovogodišnjeg dočeka Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tony plaćen 60.000 eura, Zucchero 300.000 eura

Na dočeku na Stradunu će pjevati talijanska rock ikona i svjetska glazbena zvijezda Zucchero i domaći glazbenik Tony Cetinski. Kako je kazao, Tony Cetinski će biti plaćen iz proračuna Grada, a cijena je 60 tisuća eura. 

Što se tiče Zucchera, s obzirom na visoku cijenu, cjelokupni trošak koji iznosi 300 tisuća eura pokrili su sponzori.

"Razmišljali smo koji je najbolji međunarodni pjevač kojeg Dubrovnik treba dovesti i došli smo do zaključka da Zucchera slušaju svi. Njegove pjesme svi znaju", rekao je Franković. 

Sadržaj se učitava...

Tko je Zucchero?

Adelmo Fornaciari, poznatiji pod umjetničkim imenom Zucchero, talijanski je kantautor i pjevač rođen 25. rujna 1955. u mjestu Roncocesi u Italiji. Njegov jedinstveni stil, mješavina rocka, bluesa i popa s talijanskim utjecajem, osvojio je publiku širom svijeta. Smatra se jednim od najuspješnijih talijanskih glazbenika, a kroz karijeru dugu više od četiri desetljeća prodao je više od 60 milijuna albuma, prenosi Index.

Zucchero je počeo privlačiti pažnju sredinom 1980-ih s hitovima poput Donne i Senza una donna, ali pravi globalni uspjeh postigao je albumom Oro Incenso & Birra iz 1989. godine, jednim od najprodavanijih albuma u povijesti talijanske glazbe. Njegova glazba obuhvaća suradnje s brojnim glazbenicima svjetskog kalibra, kao što su Eric Clapton, Sting, Pavarotti, te B.B. King, što dodatno naglašava njegov talent i međunarodni utjecaj.

Zuccherov glazbeni opus karakterizira strastvena izvedba i emotivni tekstovi. Njegove pjesme često istražuju teme ljubavi, društvenih problema i životnih izazova, što ga čini omiljenim među raznovrsnom publikom. Glazbeni kritičari često ga hvale zbog unikatnog spoja tradicionalnih talijanskih motiva i modernih svjetskih žanrova, stvarajući prepoznatljivu mješavinu zvukova.

Relevantne izvore o Zuccheru možete pronaći na stranicama kao što su Rolling Stone Italia, BBC Music, Billboard te u arhivima talijanskih glazbenih časopisa, poput Corriere della Sera i La Repubblica.