LIGA PRVAKA 2024-25 Istaknuti trenuci i iznenađenja iz prvog tjedna

liga prvaka sažeci utakmica

Liga prvaka se vratila i ove sezone slijedi novi sustav natjecanja. Unatoč negodovanju nekih igrača zbog povećanog broja utakmica, prva utakmica donijela je mnogo uzbuđenja i nekoliko iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste propustili neke od utakmica, sljedeći članak donosi pregled svih događanja iz 1. tjedna. Nastavite čitati kako biste vidjeli kako se vaš tim snašao u vrhunskom europskom natjecanju.

Mješoviti rezultati engleskih momčadi:

Prošlosezonske momčadi na 3. i 4. mjestu, Liverpool i Aston Villa, zabilježile su ključne pobjede. Liverpool je pobijedio AC Milan 3-1 u gostima, dok je Aston Villa obilježila svoj povratak u Ligu prvaka pobjedom protiv BSC Young Boysa, 3-0 na Villa Parku.

U međuvremenu, Manchester City i Arsenal završili su svoje utakmice bez golova. City nije uspio iskoristiti svoje prilike protiv čvrste obrane Intera iz Milana, dok Arsenal nije uspio zatvoriti otporne redove Atalante. Na stranici Što su dojave, možete očekivati da će se ove momčadi pokazati u uzvratnim utakmicama.

Problemi za Barcelonu, ali radost u Madridu:

Isprike ako ste navijač Barcelone. Momčad je izgubila svoju prvu utakmicu Lige prvaka, 1-2, protiv Monaca. Lamine Yamal je bio strijelac, ali momčad nije mogla izdržati pritisak nakon što je Eric Garcia dobio crveni karton. Također, debitanti u Ligi prvaka, Girona, izgubili su 1-0 od PSG-a.

S druge strane, madridske momčadi su oduševile; Real Madrid je pobijedio odlučni Stuttgart 3-1. Najzanimljiviji trenutak utakmice bio je udarac zamjene Endricka izvan kaznenog prostora. Susjedi, Atletico Madrid, pobijedili su RB Leipzig 2-1 u gostima u Njemačkoj.

Najbolje njemačke momčadi ostvaruju pobjede:

Unatoč porazima Stuttgarta i RB Leipziga, najbolje njemačke momčadi ostvarile su impresivne pobjede. Bayern München postigao je 9 golova protiv Dinama Zagreba. Domaća momčad uspjela je postići dva gola, ali igrači poput Harryja Kanea, Olisea i uvijek dinamičnog Jamala Musiale već su napravili štetu.


Rivali Bayerna, Borussia Dortmund, pobijedili su Club Brugge s 3-0. Aktualni prvaci Bundeslige, Bayer Leverkusen, započeli su svoju kampanju u stilu, pobijedivši Feyenoord 4-0. F. Wirtz postigao je dva gola i želi dokazati svoju sposobnost kao nadolazeći svjetski igrač klase.

Ostali rezultati:

U međuvremenu, druge momčadi poput Juventusa i Celtica bile su u akciji, a evo i rezultata:

Juventus protiv PSV Eindhovena: 3-1
Lille protiv Sporting CP-a: 0-2
Shakhtar Donetsk protiv Bologne: 0-0
Red Bull Salzburg protiv Sparte Prag: 0-3
Slovan Bratislava protiv Celtica: 1-5
Benfica protiv FK Crvene Zvezde: 2-1
Sturm Graz protiv Stade Brestois 29: 1-2

Natjecanje UEFA-e se vratilo, veće i bolje, a prvi tjedan bio je dokaz onoga što možemo očekivati. Različite vrhunske momčadi su odigrale kako se očekivalo, ali neke, poput poraza Barcelone, bile su iznenađene. Samo će vrijeme pokazati što će navijači dobiti od najboljeg nogometnog turnira.