THOMPSON O KONCERTU U IMOTSKOM 'Nakon nevolje koja mi se dogodila, nisu mi padali na pamet nastupi...'

Marko Perković Thompson
Marko Perković Thompson

Nakon dvije godine pauze, Marko Perković Thompson će 8. kolovoza održati svoj samostalni koncert u Imotskom, a ulaznice su rasprodane u samo nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevač je sada prvi put nakon dvije godine za 24sata progovorio o koncertima i budućem albumu.

"Nakon nevolje koja mi se dogodila, nisu mi padali na pamet koncerti i nastupi. Nisam imao ni volje, ni snage razgovarati, niti razmišljati o tome. Međutim, mojoj obitelji je silno stalo, a posebno sinu Anti. Kad sam vidio koliko njih to čini radosnima, u meni se probudila snaga i volja za pjevanjem", rekao je pjevač pa otkrio da nije mogao ostati imun na želje publike.

"Splet okolnosti i sami poziv publike me je potakao da prihvatim samostalni koncert. Čak mi je bilo lakše donijeti tu odluku nego onu za gostovanje. Jednostavno nisam mogao ostati imun na tu želju svih oko mene. Publici sam i dužan. Oni su bili u mislima i molitvama, s mojom obitelji i sa mnom, i time nam uveliko pomogli", ističe pjevač.

Pjevača iz Čavoglava za Imotski kraj vežu posebno uspomene. 

"Tu su brojna poznanstva, kumstva te uspomene iz Domovinskog rata. Naravno, ne mogu zaboraviti da je moj prvi nastup bio u Imotskom 1991. u tamošnjem klubu Jaguar, kad 'Bojna Čavoglave' još nije bila u eteru. Tako da mi Imotski puno znači. To je jedan srdačan kraj, pun života, koji posebno njeguje kulturu domaće pjesme", kaže.

Njegov posljednji album ''Ora et labora'' objavljen je 2013. godine, a obožavatelji će se morati još malo strpjeti do novog.

"Pripremio sam puno pjesama prije dvije godine i sad ću pokušati dovršiti snimanje pa neke i objaviti prije izlaska albuma. Sa suradnicima sam uložio veliki trud i dosta se je cijeli materijal brusio i sazrijevao tijekom cijelog ovog vremena. Album je na istom tragu dosadašnje glazbene podloge, a tematski sam poklopio onim temama kojima sam zaokupiran, a to su životne priče i priče izdvojene iz naše prošlosti i povijesti. Prisutne su gledajući iz moga kuta i socijalne teme i svakako ima sadržaja domoljublja i duhovnosti koja mi je posebno bitna. Nakon dvije godine kad sam ih ponovno poslušao, mogu reći da sam jako zadovoljan, a vjerujem da će tako biti i kod moje publike", zaključio je.