PUŠTEN UZ JAMČEVINU Liječnik optužen za smrt Perryja nastavlja raditi s pacijentima, ali uz jedan uvjet

Matthew Perry

Liječnik koji je optužen za smrt Matthewa Perryja pušten je iz pritvora uz jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet je osoba uhićeno zbog smrti poznatog glumca Matthewa Perryja.

Jedan od njih je liječnik Salvador Plasencia, koji je optužen za distribuciju približno 20 bočica ketamina Perryju nekoliko tjedana prije njegove smrti, piše Unilad, a prenosi showbuzz.hr.

Tužitelji tvrde da je Plasencia opskrbljivao ketaminom glumca i njegova pomoćnika Kennetha Iwamasu. Također, tvrde da je za to od njih uzeo 55 tisuća dolara između 20. rujna 2023. i 28. listopada 2023. godine, dana kada je Perry preminuo.

No liječnik je sada pušten iz pritvora te izlazi uz jamčevinu od 100 tisuća dolara, piše NBC.

Nakon izvješća da će se Plasencia vratiti na posao, njegov je odvjetnik potvrdio da liječnik zapravo planira ponovno nastaviti svoju liječničku praksu u klinici za hitnu pomoć. Odvjetnik Stefan Sacks nije dao više detalja o tome kada će se Plasencia vratiti, izvještava NBC News. Izjasnio se nevinim po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina.

Tijekom suđenja sudac je rekao da Plasencia mora istaknuti znak na ulaznim vratima svoje klinike s detaljima o svom neriješenom sudskom slučaju kako bi obavijestio pacijente koji nisu upućeni u slučaj. Štoviše, njegovi pacijenti moraju potpisati obrazac u kojem navode da razumiju optužbe protiv Plasencije i da mu pri svakom posjetu daju pristanak za njihovo liječenje.